Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2020 10:02

Затримали групу злочинців, які займалися торгівлею людьми
3

Поліцейські викрили групу злочинців, які займалися торгівлею людьми. Вони вербували українців для перевезення нелегальних мігрантів із країн Південно-Західної Азії до Європи.

"Зловмисники нелегально переміщували завербованих українських громадян через державний кордон до Туреччини, де потім їх втягували у злочинну діяльність. Протягом п'яти років фігуранти завербували понад 200 українців", — повідомили в Управлінні комунікації Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські викрили злочинців, які торгували людьми

За одного проданного українця торговці людьми отримували до  тис.
Фото: npu.gov.ua
За одного проданного українця торговці людьми отримували до  тис.
 Зловмисники нелегально переміщували завербованих українських громадян через державний кордон до Туреччини, де потім їх втягували у злочинну діяльність

Злочинці - жителі Одещини та Криму, які, починаючи з 2015 року, вербували українців і переміщували їх до Республіки Туреччини. Там передавали місцевим спільникам. Поліцейські встановили, що за одного проданого українця торговці людьми отримували до $3 тис.

Завербованих втягували у злочинну діяльність, пов'язану з контрабандою мігрантів. Потерпілі мали нелегально переміщати мігрантів із країн Південно-Західної Азії до країн Європи. При цьому зловмисники приховували факт наявності жорсткої кримінальної відповідальності за перевезення нелегальних мігрантів у тих країнах, куди їх перевозили. Наразі фактично всі завербовані відбувають покарання у Греції або Італії.

30 жовтня п'ятьом фігурантам повідомили про підозру за торгівлю людьми та незаконне переправлення людей через кордон України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

10 жовтня на Одещині затримали 42-річного чоловіка та на рік молодшу жінку, які утримували людей у рабстві. Із 2018-го для трудової експлуатації вони завербували близько 30 осіб - жителів міст Нікополь, Покров і Марганець Дніпропетровської області. Для вербування члени групи обирали людей, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Обіцяли їм високу зарплату, соціальний пакет і комфортні умови праці на Одещині. Натомість примушували тяжко працювати в сільськогосподарських угіддях по 12-13 годин. За будь-яку помилку жорстоко карали – били або позбавляли їжі.

Зараз ви читаєте новину «Затримали групу злочинців, які займалися торгівлею людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути