понеділок, 20 вересня 2021 10:24

Затримали ексміліціонера, який влаштував теракт проти майданівців

Затримали ексміліціонера, який влаштував теракт проти майданівців
Унаслідок дій підозрюваного сталося три вбивства. Фото: unian.ua

На Херсонщині затримали колишнього працівника керівного складу управління громадської безпеки головного управління МВС у Києві, який організував терористичний акт та вбивство мітингувальників на Майдані.

Експравоохоронець почав переховуватися від органів слідства та суду після оголошення йому підозри на початку вересня цього року, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"У лютому 2014 року підозрюваний, виконуючи явно злочинний наказ керівництва та перевищуючи владу, задля перешкоджання масовому руху мітингувальників з майдану Незалежності до Верховної Ради, а також для залякування населення та здійснення впливу на ухвалення рішень об'єднаннями громадян, організував терористичний акт", - йдеться у повідомленні.

Унаслідок дій підозрюваного сталося три вбивства, 14 осіб зазнали тяжких тілесних ушкоджень. Тілесних ушкоджень середньої тяжкості завдали 59 особам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ виніс рішення щодо порушень прав людини під час Майдану

Шевченківський районний суд Києва допитав одну з потерпілих та продовжив запобіжний захід колишньому начальнику управління СБУ в місті Києві та Київській області Олександру Щеголєву. Його звинувачують в організації силового розгону Майдану 18-19 лютого 2014 року. Щеголєв - єдиний з високопосадовців часів президентства Віктора Януковича, над яким триває суд за переслідування учасників Майдану.

Зараз ви читаєте новину «Затримали ексміліціонера, який влаштував теракт проти майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути