вівторок, 12 травня 2020 13:36

Затримали агітаторів за федералізацію України

Затримали агітаторів за федералізацію України
СБУ затримала проросійських інтернет-агітаторів. Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці припинили діяльність групи інтернет-агітаторів, які за вказівкою російських кураторів поширювали в мережі публічні заклики до зміни державних кордонів і повалення влади.

За повідомленням пресслужби СБУ, досудове розслідування встановило, що двоє жителів Хмельницького та Івано-Франківська адміністрували в соцмережах спільноти сепаратистського спрямування.

Зловмисники діяли під прикриттям української SMM-структури. Поширювали переважно деструктивний контент: фейки про карантинні обмеження через коронавірус, матеріали з дискредитації органів державної влади й найголовніше – інспірували протести та просували ідеї федералізації України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук і "1+1" поширюють російський фейк про коронавірус – Держдеп США

"Результати лінгвістичної експертизи цих матеріалів підтверджують: вони містять публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України, насильницького повалення конституційного ладу", – сказано в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки та вилучили комп'ютерне обладнання і мобільні пристрої, які містять докази шкоди, завданої інформаційній безпеці держави.

Слідчі дії відбувались у межах кримінального провадження за статтею "Зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України" Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Українські охоронні фірми передавали секретну інформацію проросійським терористам на окупованому Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Затримали агітаторів за федералізацію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути