четвер, 17 листопада 2022 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Запеклі бої тривають на двох напрямках в Луганській області – Гайдай

Запеклі бої тривають на двох напрямках в Луганській області – Гайдай
На Луганщині тривають важкі бої. Фото: Генштаб ЗСУ

На Луганщині тривають важкі бої на двох напрямках: Сватове – Кремінна та Білогорівка.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону 17 листопада, передає Gazeta.ua.

"Тривають запеклі бої на двох напрямках: Сватове – Кремінна та Білогорівка. На напрямку Сватове – Кремінна ЗСУ вдається потрохи відтісняти ворога подалі. І вже у всіх великих містах місцеві жителі кажуть, що вони вже чують, що поблизу тривають бої. На напрямку Білогорівки росіяни постійно атакують, намагаються знову захопити територію селища, яке повністю зруйноване", – сказав він.

У таких захоплених росіянами великих містах, як Сіверськодонецьк, Рубіжне й Лисичанськ – ситуація критична. За словами Гайдая, містяни замерзають і змушені опалювати квартири у багатоповерхівках дровами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мінують трупи своїх солдатів – Гайдай про деокупацію Луганщини

Також очільник області розповів, що іноді складається "дивна ситуація". З одного боку окупанти відбирають квартири, щоб заселяти "своїх", а ремонтувати чи відновлювати нічого не хочуть. Натомість говорять місцевим, що скоро Україна повернеться і все відбудує.

За словами Гайдая, окупанти зневірилися у своєму "Росія-назавжди" і вже самі чекають на українських військових. Він запевнив, що Луганська ОВА готова до відновлення життєдіяльності в області, як тільки її звільнять військові.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на сході та переходять у наступ по всій лінії від Попасної Луганської області до Харківщини. Накопичують танкові групи біля лінії фронту.

На Донбасі не припиняються важкі бої та ворожі штурми, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW. Тривають контрнаступальні операції ЗСУ в напрямку Сватового та Кремінної.

За повідомленнями так званих російських "воєнкорів", українські сили вели наступ за 14 км на північний захід від Сватового в районі Куземівки в спробі відрізати ділянку дороги та залізниці у цьому районі. Крім того, ЗСУ проводять розвідку боєм уздовж лінії Піщане – Стельмахівка на північний захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Запеклі бої тривають на двох напрямках в Луганській області – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути