четвер, 11 липня 2019 13:58

Замах на полковника поліції: озвучили мотив

Замах на полковника поліції: озвучили мотив
В Ужгороді обстріляли автомобіль начальника управління захисту економіки обласної поліції Андрія Іванківа. Фото - МВС

Серед основних версій замаху на начальника Управління захисту економіки поліції Закарпаття Андрія Іванківа - його ефективна робота з боротьби з контрабандною. А також позиція щодо забезпечення законності виборчого процесу. Про це сьогодні, 11 липня, під час брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Це була спрямована акція, спроба зупинити діючий підрозділ поліції, яке на Закарпатті ефективно бореться з контрабандними проявами. Протягом останніх кількох місяців поліцією ведеться системна атака на всю контрабандну інфраструктуру Західного регіону. І ми бачимо, що недобросовісні люди таким чином намагаються чинити опір", - сказав Арсен Аваков.

Глава МВС підкреслив, що гроші, які правопорушники отримають від збуту контрабанди, можуть бути використані при спробах втручання у виборчий процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підполковника поліції з дружиною обстріляли в будинку

Голова Нацполіціі Сергій Князєв назвав конкретні приклади ефективної роботи поліцейського, які можуть бути мотивом замаху на вбивство.

"Як приклад назву найбільш резонансні провадження за останній рік, які були направлені до суду. І які будуть в основі робочих версій замаху на життя співробітника поліції. Це: оголошення підозри колишньому керівникові обласної митниці ДФС - збитки 13 мільонів гривень. Начальнику обласного автодору оголошено підозру в розкраданні 2 мільонів гривень. Керівництву міста Ужгорода - у розкраданні 6 мільйонів гривень. Оголошено підозру першому заступнику начальника Обласного лісгоспу за зловживання (збитки – 2,6 мільйони гривень). Голові Виноградівської РДА - задокументована сума хабара 30 тисяч гривень. Оголошено низку підозр членам злочинної групи, яка організувала мережу закладів незаконного грального бізнесу", - додав Сергій Князєв.

Близько дев'ятої ранку 11 липня в Ужгороді обстріляли автомобіль Hyundai ix35 36-річного Андрія Іванківа. Він начальник Управління захисту економіки обласної поліції. Стрілянина сталася на розі вулиць Осипенка та Загорської, коли поліцейський їхав на роботу. У результаті стрілянини поранення отримала 66-річна жінка, яка стала випадковим свідком події. Потерпілу госпіталізували до лікарні. ЇЇ життю нічого не загрожує.

Зараз ви читаєте новину «Замах на полковника поліції: озвучили мотив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути