четвер, 13 вересня 2018 16:31

Замах на Бабченка: повідомили про перебіг розслідування справи

Замах на Бабченка: повідомили про перебіг розслідування справи
Розслідування замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка завершене. Фото - radiosvoboda.org

Розслідування замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка завершене.

Слідство встановлює інших співучасників, причетних до організації вчинення терористичних актів. У тому числі й тих осіб, що перебувають на території Росії. Про це повідомили у головній військовій прокуратурі України.

"Слідством установлено, що в період з 06.04.2018 по 30.05.2018 Борис Герман і В'ячеслав Пивоварник, діючи за попередньою змовою, готували терористичний акт - вбивство російського опозиційного журналіста Бабченка. Замовлення надійшло від спецслужб Російської Федерації з метою залякування населення," – заявили в прокуратурі.

Пивоварник, перебуваючи з листопада 2017-го на території Росії, передавав Герману інформацію та кошти, необхідні для організації вчинення злочину. Координував і контролював перебіг його підготовки, за даними Генеральної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілер Бабченка сам прийшов до СБУ

Герман зберігав у власному авто та в орендованих ним складських приміщеннях 12 одиниць вогнепальної зброї та боєприпаси - гранатомети РПГ-26, РПГ-22, кулемети та автомати Калашникова різних модифікацій. Його засудили до 4,5 років ув'язнення після того, як він уклав угоду зі слідством.

Увечері 29 травня поліція повідомила, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що вбивство було інсценуванням і журналіст живий. СБУ затримала громадянина України Бориса Германа, якого для організації вбивства найняли російські спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Замах на Бабченка: повідомили про перебіг розслідування справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути