Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2022 12:44

Спецтема: Ворог біля українського кордону

"Закривавлені пакунки" з очима тварин надійшли до низки посольств України – МЗС

"Закривавлені пакунки" з очима тварин надійшли до низки посольств України – МЗС
Посольства та консульства України у шести країнах отримали закривавлені посилки, у пакетах також були очі тварин. Фото: УНІАН

Після теракту в посольстві України в Іспанії низка українських дипломатичних установ отримали "закривавлені пакунки". У них знаходилися очі тварин.

Ідеться про посольства в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно. Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook 2 грудня.

"Українські посольства та консульства продовжують отримувати погрози. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання", – написав він.

Ніколенко додав, що вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося.Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну. Як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни, каже речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Листи з вибухівкою не змінять рішення Іспанії допомагати Україні – міністр оборони

Голова МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив, що це залякування України.

"Це були листи не лише з вибухівкою, а з іншою речовиною. Всередині цих конвертів символічна загроза, передана Україні. Усі конверти були просякнуті червоною рідиною. Це залякування України", – наголосив міністр.

Зазначається, що українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування всіх випадків погроз.

За дорученням Кулеби, всі українські посольства та консульства перевели в режим посилених заходів безпеки.

30 листопада іспанські ЗМІ повідомили про вибух в українському посольстві в Мадриді. Комендант посольства, в руках якого вибухнув конверт, отримав незначні поранення і був госпіталізований. Решта працівників не постраждали. У МЗС України підтвердили інцидент.

Також конверт з вибуховим пристроєм отримала місцева компанія Instalaza, що виробляє зброю, яка постачається, зокрема, в Україну. Згодом повідомили, що сили безпеки знайшли третій вибуховий пристрій у конверті, надісланому на базу ВПС у Торрехон-де-Ардос поблизу Мадрида.

1 грудня стало відомо про відправку в Іспанії ще двох підозрілих пакетів на адресу прем'єра країни Педро Санчеса та міноборони на додаток.

Верховний суд Іспанії розпочав розслідування нападу як можливого терористичного акту. У Міноборони України заявили про російський слід.

Зараз ви читаєте новину «"Закривавлені пакунки" з очима тварин надійшли до низки посольств України – МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути