Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2022 23:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Листи з вибухівкою не змінять рішення Іспанії допомагати Україні – міністр оборони

Листи з вибухівкою не змінять рішення Іспанії допомагати Україні – міністр оборони
Іспанія й надалі буде підтримувати Україну. Фото: РБК

Ні розсилка листів із вибухівкою, ні будь-які інші насильницькі дії не змінять зобов'язання Іспанії підтримати Україну в її обороні проти російського вторгнення.

Російський диктатор Володимир Путін порушує всі норми міжнародного права і одного разу опиниться перед міжнародним судом, заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес під час візиту до Одеси, пише видання Electomania.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поштовий тероризм" в Іспанії: посольство США також отримало пакет із вибухівкою

Україна захищає справедливу справу. Іспанія є серйозним партнером і прихильна політиці, визначеній НАТО, яка є політикою єдності та повної підтримки України, запевнила вона.

"Україна не тільки захищає свій суверенітет і міжнародну цілісність, а й захищає мир в усьому світі та співтовариство демократичних цінностей", – сказала Роблес.

30 листопада іспанські ЗМІ повідомили про вибух в українському посольстві в Мадриді. Комендант посольства, в руках якого вибухнув конверт, дістав незначні поранення і був госпіталізований. Решта працівників не постраждали. У МЗС України підтвердили інцидент.

Також конверт з вибуховим пристроєм також отримала місцева компанія Instalaza, що виробляє зброю, яка постачається, зокрема, в Україну.

Згодом повідомили, що сили безпеки знайшли третій вибуховий пристрій у конверті, надісланому на базу ВПС у Торрехон-де-Ардос поблизу Мадрида.

У четвер, 24 листопада, офіс прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса також отримав лист із вибуховим пристроєм.

Зараз ви читаєте новину «Листи з вибухівкою не змінять рішення Іспанії допомагати Україні – міністр оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути