четвер, 14 квітня 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Закликав до "русского мира", залякував зброєю і катував людей: затримали зрадника з Бучі
3

Правоохоронці затримали 62-річного жителя Кривого Рогу який перейшов на бік ворога
Фото: Національна поліція України
Спільно з окупантами чоловік патрулював, залякував і бив місцевих мешканців,  а також погрожував їм вбивством і здавав позиції українських військових.
За такі дії фігуранту загрожує довічне позбавлення волі.

Правоохоронці затримали 62-річного мешканця Кривого Рогу, який перейшов на бік окупантів.

Чоловік приїхав у Бучу до родичів, патрулював разом з військовими РФ, психологічно тиснув на жителів Бучі, погрожував їм вбивством, залякував зброєю, а прихильників Збройних сил України - катував, повідомляє Офіс генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авто, будинки, яхти: суд арештував 154 об'єкти майна сім'ї Медведчука

"62-річний мешканець Кривого Рогу з 26 лютого 2022 року перебував у м.Буча Київської області. Під час окупації території російськими військовими він перейшов на бік ворога та, в умовах воєнного стану, здійснював публічну підтримку збройної агресії проти України. Підозрюваний закликав мешканців Бучі до покори та прийняття "русского мира", погрожував їм фізичною розправою. Також він добровільно надавав військовим РФ інформацію про обстановку на території міста, знаходив та облаштовував для ворога вигідні вогневі позиції з метою подальшого знищення військовослужбовців Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

За такий злочин зраднику світить 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Колишній працівник поліції з Донецької області допомогав країні-агресору в підривній діяльності проти України. Він за вказівками головного управління генштабу ЗС РФ вербував осіб для систематичного збирання та передавання відомостей державного рівня, інформації про високопосадовців, про місця дислокації підрозділів ЗС України. Агент РФ устиг зробити кар'єру в Україні, працюючи в різних владних структурах. 2017 року чоловік працював у головному департаменті зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації президента України, де налагодив контакти з різними високопосадовцями того часу.

Зараз ви читаєте новину «Закликав до "русского мира", залякував зброєю і катував людей: затримали зрадника з Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути