вівторок, 12 квітня 2022 14:27

Викрили агента Росії, який робив успішну кар'єру в Адміністрації президента
5

Протеже РФ, який працював в українських владних структурах, повідомили про підозру
Фото: Фото: t.me/prokuratura_kharkiv
Протеже РФ, який працював в українських владних структурах, повідомили про підозру
Протеже РФ, який працював в українських владних структурах, повідомили про підозру
Протеже РФ, який працював в українських владних структурах, повідомили про підозру
Протеже РФ, який працював в українських владних структурах, повідомили про підозру

Колишній працівник поліції з Донецької області допомогав країні-агресору в підривній діяльності проти України.

Він за вказівками головного управління генштабу ЗС РФ вербував осіб для систематичного збирання та передавання відомостей державного рівня, інформації про високопосадовців, про місця дислокації підрозділів ЗС України, повідомляє Харківська обласна прокуратура.

"Агент РФ устиг зробити кар'єру в Україні, працюючи в різних владних структурах. 2017 року чоловік працював у головному департаменті зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації президента України, де налагодив контакти з різними високопосадовцями того часу", - ідеться в повідомленні.

Передавав російським спецслужбам документи про позиції країн ЄС щодо вступу України до чотирьох союзів: енергетичного, цифрового, митного союзу ЄС.

У травні 2018-го чоловік вступив на військову службу до Збройних сил України. Він передавав російським ляльководам інформацію щодо керівництва батальйону, ситуації на лінії фронту та можливості вербування командирів ЗСУ.

2021 року, звільнившись із лав ЗСУ, агент продовжив співпрацю з країною-агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом схопили озброєного колаборанта

Коли Росія почала війну проти України, чоловік збирав і передавав інформацію в РФ про підрозділи спеціального призначення ЗС України, що дислокуються в Кіровоградській, Хмельницькій, Івано-Франківській областях, а також склади озброєння та пального в Черкаській і Полтавській областях.

Чоловіка затримали за місцем проживання на території Донецької області. Повідомили про підозру за фактом державної зради.

На Полтавщині колишнього міліціонера затримали за допомогу окупантам. 43-річний чоловік раніше служив у різних підрозділах полтавської міліції, зокрема й у внутрішній безпеці. Згодом перейшов на інший бік закону і його судили за крадіжку з проникненням, вимагання та шахрайство.

Далі зловмисник "піднявся на інший рівень злочинності", спрямований проти держави. Почав активно підтримувати російську пропаганду. А після повномасштабного вторгнення ворога в Україну колаборант запропонував окупантам свої послуги зі "зливання" позицій ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Викрили агента Росії, який робив успішну кар'єру в Адміністрації президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути