середа, 11 вересня 2019 18:15

Зайцева вишиватиме, Дронов - збирає буряки: що розповіли про засуджених у колоніях

Зайцева вишиватиме, Дронов - збирає буряки: що розповіли про засуджених у колоніях
Винуватці смертельної аварії на вулиці Сумській в Харкові Олена Зайцева і Геннадій Дронов утримуються в полегшених умовах: вони можуть користуватися комп'ютером і навіть залишати тюремні стіни. Фото - korrespondent.net

Журналісти побували в виправних установах, де будуть відбувати покарання винуватці смертельної аварії на вулиці Сумській в Харкові - Олена Зайцева і Геннадій Дронов.

Засуджені утримуються в полегшених умовах: вони можуть користуватися комп'ютером і навіть залишати тюремні стіни.

Геннадій Дронов у колонії мінімального рівня безпеки. Тут в основному відбувають покарання винуватці ДТП, повідомляють "Факти".

У кімнаті живуть від двох до шести чоловік, в розпорядженні засуджених - мікрохвильовка, холодильник, комп'ютер без доступу в інтернет. Всі "постояльці" повинні працювати. Дронов буде збирати буряки і сіяти озимі, отримуючи за це близько 5 тис грн. За це засудженим передбачена відпустка - до двох тижнів на рік.

"Це дійсно велика трагедія. Люди, які постраждали, я їм співчуваю і переживаю досі. Але все ж це був більше не юридичне, а емоційне рішення - у зв'язку з резонансом", - сказав Геннадій Дронов.

Що стосується Олени Зайцевої, вона буде відбувати покарання у виправному центрі мінімального рівня безпеки в Дніпропетровській області. Тут знаходяться жінки, засуджені за нетяжкі злочини, їм дозволено користуватися телефонами і інтернетом, а також їздити до магазину. Зайцева від розмови із журналістами відмовилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відправили не туди: новий скандал у справі Зайцевої

Представник потерпілих Лариса Матвєєва обурена тим, в яких умовах буде сидіти Зайцева.

"Вона повинна відбувати покарання в вигляді позбавлення волі. Це передбачає ізоляцію", - говорить адвокат.

Однак у виправній установі пояснюють: в Україні лише чотири жінки з такими ж вироками, як у Зайцевої. Тому для них створили окремий сектор посиленого контролю, ізольований від інших. Крім того, жінкам все одно доведеться працювати. Зокрема, Зайцева буде працювати швачкою або вишивальницею, отримуючи за це близько 4 тис грн на місяць.

Олена Зайцева та Геннадій Дронов проходили обвинуваченими у справі про масштабну ДТП на вулиці Сумській. Обидва отримали по 10 років в'язниці. В апеляції водій авто, яке розчавило 6 чоловік на тротуарі, просила 5 років умовного терміну. Інший засуджений хотів, щоб його виправдали, адже винним в аварії себе не вважає.

Зараз ви читаєте новину «Зайцева вишиватиме, Дронов - збирає буряки: що розповіли про засуджених у колоніях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути