четвер, 15 серпня 2019 12:34

У справі Зайцевої-Дронова буде продовження

У справі про смертельну аварію на вул. Сумській в Харкові буде продовження.

Після рішення апеляційного суду 14 серпня, який залишив чинним вирок по 10 років ув'язнення Олені Зайцевій і Геннадію Дронову, адвокат останнього заявив що подаватиме касаційну скаргу. Зробить це, тільки-но отримає рішення Апеляційного суду на руки. Про це сказав кореспондентові Gazeta.ua.

Автор: facebook.com/tetyana.dotsyak
  Адвокат  Геннадія Дронова подаватиме   касаційну скаргу на рішення апеляційного суду Харкова
Адвокат Геннадія Дронова подаватиме касаційну скаргу на рішення апеляційного суду Харкова

Захист засудженої Зайцевої поки мовчить.

Автор: facebook.com/tetyana.dotsyak
  Поки не відомо, чи подаватиме касаційну скаргу засуджена на 10 років за смертельну аварію Олена Зайцева
Поки не відомо, чи подаватиме касаційну скаргу засуджена на 10 років за смертельну аварію Олена Зайцева

Продовження справи очікується і в покаранні тих, хто робив все, щоб Зайцева і Дронов не отримали справедливого покарання, каже журналіст Тетяна Доцяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дронов звернувся до Зеленського

"Це експерти науково-дослідного інституту Бокаріуса, які не вирахували швидкість Lexus, не встановили межі перехрестя, зробили сумнівне дослідження, що Зайцева не могла уникнути зіткнення, а Дронов міг. Це експерти обласного бюро судово-медичних експертиз, які не змогли встановити, чи була Зайцева під дією наркотиків, бо не знають кількості знайдених опіатів. Це слідчий Волков, який, за словами Федірко, давав їй наказ, скільки брати сечі і крові у Зайцевої, - потім їх не вистачило для аналізу. Який не шукав Федірко, хоча, за її словами, знав, де вона знаходиться. Прокурори, які не могли це не бачити, але не реагували", - каже Доцяк.

Вже є кримінальне провадження щодо експертів-техніків, його ініціював адвокат Дронова Сергій Перепелиця. Цього тижня представник потерпілих Лариса Матвєєва звернеться до поліції з вимогою відкрити провадження щодо "наркотичних" експертів. А Дмитро Марцонь - щодо слідчого Волкова і Федірка. І, якщо покарання буде, це стане прецедентом. Бо історій, коли експерти пишуть, що хочуть, - багато, а щоб понесли покарання – немає.

Олена Зайцева та Геннадій Дронов проходили обвинуваченими у справі про масштабну ДТП на вулиці Сумській. Обидва отримали по 10 років в'язниці. В апеляції водій авто, яке розчавило 6 чоловік на тротуарі, просила 5 років умовного терміну. Інший засуджений хотів, щоб його виправдали, адже винним в аварії себе не вважає.

Зараз ви читаєте новину «У справі Зайцевої-Дронова буде продовження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути