Ексклюзиви
субота, 18 лютого 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза дуже висока ‒ Генштаб попередив українців про небезпеку

Загроза дуже висока ‒ Генштаб попередив українців про небезпеку
Росія продовжує бити ракетами та з артилерії по Україні. Фото: slovoidilo.ua

Російські терористи продовжують бити ракетами та з артилерії по українських містах і селах. Намагаються знищити критичну інфраструктуру.

Протягом доби противник завдав 10 ракетних та 29 авіаційних ударів. Здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 18 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загроза подальших російських ракетних ударів залишається дуже високою по всій території України.

"На Сіверському та Слобожанському напрямках обстрілів зазнали райони населених пунктів Колос Чернігівської області, Мефедівка, Бачівськ, Есмань, Харківка, Заруцьке, Кіндратівка, Юнаківка, Запсілля, Майське та Мезенівка Сумської області. А також Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Борисівка, Веселе, Стариця, Красне Перше на Харківщині", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позиція С-300 і море техніки: Генштаб повідомив хороші новини з передової

На Куп'янському та Лиманському напрямках росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів. Зокрема, Гряниківку, Кучерівку, Крохмальне і Берестове Харківської області. Вдарили також по Першотравневому, Невському, Червонопопівці, Кремінній на Луганщині та Кузьминому, Спірному і Роздолівці Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів. Зокрема, Роздолівка, Залізнянське, Парасковіївка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках артилерійські обстріли зафіксовано у районах 20 населених пунктів. Серед них ‒ Авдіївка, Водяне, Веселе, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива, Вугледар та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку під ворожим вогнем були райони 25 населених пунктів. Росіяни обстріляли Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Малу Токмачку, Новоданилівку, Оріхів, Новоандріївку, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське та Придніпровське Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждав Херсон. А також райони понад 25 населених пунктів, включаючи Михайлівку, Новоолександрівку, Гаврилівку, Зміївку, Веселе, Козацьке, Іванівку, Токарівку, Микільське, Садове та Антонівку Херсонської області.

Українські військові відбили кілька атак окупантів у районі Вугледара Донецької області. А також завдали ряд точних ударів по центрах логістики російських військ у Херсонській області, свідчать карти бойових дій, опубліковані ISW.

Російська армія продовжує зазнавати величезних втрат у війні під час наступу. Зараз немає жодних ознак того, що країна-агресорка якось змінила свій підхід до ведення бойових дій і покращила свою тактику. Про це під час виступу в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Зараз ви читаєте новину «Загроза дуже висока ‒ Генштаб попередив українців про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути