Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2023 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Великої Британії висміяло новий наступ РФ

Міноборони Великої Британії висміяло новий наступ РФ
Немає жодних ознак того, що РФ змінила свій підхід до ведення бойових дій, сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес. Фото: Getty Images

Російська армія продовжує зазнавати величезних втрат у війні під час наступу.

Зараз немає жодних ознак того, що країна-агресорка якось змінила свій підхід до ведення бойових дій і покращила свою тактику. Про це під час виступу в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає Financal Times.

Воллес заявив, що росіяни під час наступу просуваються на метри, а не на кілометри.

За його словами, західні союзники України ще більше налаштовані допомогти Збройним силам України відбити ворога і однією з чітких ознак цього є посилення підтримки з боку США, які зараз "налаштовані довести конфлікт до кінця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трупи російських окупантів звозять у селище на Херсонщині: подробиці від Генштабу

"На сьогодні немає жодних доказів великого російського наступу. Те, що ми бачимо – це просування на всіх фронтах, але ціною тисяч життів. Ми повинні поставити під сумнів твердження, що вони можуть просуватися кудись далі", – заявив міністр.

За словами Воллеса, з початку повномасштабного вторгнення Росії, було вбито або поранено щонайменше 180 тис. російських окупантів, а також втрачено дві третини танків армії.

Водночас попри втрати, наразі немає ознак того, що Росія змінила свій підхід до ведення бойових дій, який Воллес назвав "м'ясорубкою".

"Російських новобранців все ще пхають у м'ясорубку. І я не впевнений, що це довготривало, навіть для Росії, тому що у 180 000 людей є дружини, матері, сестри і друзі, і стає неможливим приховати масштаби цих втрат від російського народу", – сказав міністр оборони.

Збройні сили України готуються до ймовірного російського наступу в районі Куп'янська на Харківщині та Кремінної в Луганській області.

ЗСУ зосереджуються та зміцнюють позиції на східному фронті, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях залишається напруженною.

Бої на Донбасі також тривають. 16 лютого російські війська продовжили наземні атаки навколо Бахмута.

Водночас ЗСУ відбили російські атаки на сам Бахмут та поблизу Федорівки, що в 15 км на північний схід від міста, а також Диліївки в 13 км на південний захід від Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Великої Британії висміяло новий наступ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути