вівторок, 17 серпня 2021 15:59

Загибель мера Кривого Рогу: експерт вказав на цікаві деталі

Загибель мера Кривого Рогу: експерт вказав на цікаві деталі
Із загиблим мером Кривого Рогу Костянтином Павловим прощатимуться 19 серпня. Фото: facebook.com/Konstantin.Pavlov.main

Триває слідство в справі про загадкову загибель мера Кривого Рогу 48-річного Костянтина Павлова. Основні версії – убивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю. Не відкидають і доведення до самогубства. Вилучену зброю, мисливський карабін калібром 7, 62, відправили на експертизу. Інших подробиць у поліції не розголошують, щоб не нашкодити слідству.

Поширені в мережі фото й відео, а також нестиковки в одязі та часом смерті, у поліції не коментують. Тому дивимося їх разом із відставним старшим слідчим в особливо важливих справах головного управління міністерства внутрішніх справ Русланом Сушком.

"Найдивніше те, що витікає інформація. І саме та, яка наштовхує на якусь думку. З якого переляку хтось щось оприлюднює? І чому немає реакції правоохоронців? Ну і третє, є купа запитань - починаючи від часу начебто смерті на відео, і закінчуючи розташуванням речей на місці події" - каже Gazeta.ua експерт.

Жодну з версій відкидати не можна. Але з доступної інформації можна припустити, що до загибелі мера могло призвести необережне поводження зі зброєю. Або ж це інсценування вбивства, говорить Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель мера Кривого Рогу: коли прощатимуться й що розповів друг

"Перше, я не бачу, що людина нервово курить чи переписується. Швидше він видивляється, когось тривалий час чекає. При цьому подивлявся на телефон. Можливо, дивився на годинник. Друге – шкарпетки. На відео, хоч і не зовсім якісному, ми ж бачимо, що взуття чорне. То й шкарпетки б бачили. Їх немає. Третє. Видно, що відео писалося погодинно. А в одному файлі виставлений час 15:22. Чому стався збій? Далі ми бачимо, що він присів. А на іншому відео начебто випадає тіло. Якщо стрілявся у приміщення, то вилетіти міг. Але є калюжа крові за порогом. Туди потрапити не могла. Бризки на нозі – то від падіння автомата, найімовірніше. Але така калюжа миттєво не могла витекти. Щодо гільзи – у такій зброї вони вилітають справа. Тут близько біля тіла. Можливий варіант - вдарилася об нього. Куля мала пройти навиліт, її треба шукати. Це трохи прояснить, у якому положенні був здійснений постріл. Далі – електронна сигарета й телефон під ногою. Він ці речі в руках тримав? Як з'явилися тут? Бачимо відкинути капець з лівої ноги. Треба встановити, чи міг так злетіти. І останнє - біля сигарети змазана кров. Теж важливо, треба досліджувати, чи це не сліди волочіння", - додав експерт.

На всі ці питання може дати відповідь ситуативна експертиза, за його словами.

15 серпня приблизно о 16:00 на порозі власного особняка в селі Вільне знайшли мертвим мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Тіло виявили на веранді. Лежав на спині з вогнепальним пораненням в області серця. Верхня частина тулуба на вулиці, нижня – у будинку. Ліворуч – зброя та одна гільза. Мисливський карабін був зареєстрований на покійного. Зброю направили на експертизу. Справу розслідують як умисне вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Загибель мера Кривого Рогу: експерт вказав на цікаві деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути