Ексклюзиви
неділя, 05 листопада 2023 10:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Загибель бійців 128-ї бригади: на Закарпатті оголошено триденну жалобу

Загибель бійців 128-ї бригади: на Закарпатті оголошено триденну жалобу
На Закарпатті оголосили триденну жалобу через загибель бійців 128-ї бригади. Фото: zakarpatpost.net

На Закарпатті із 6 листопада оголошено триденну жалобу через загибель воїнів 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

В області будуть приспущені державні прапори. Про це повідомив голова ОВА Віктор Микита.

За його словами, на Закарпатті щоранку о 9:00 вшановуватимуть пам'ять воїнів хвилиною мовчання, а у храмах різних конфесій відбудуться богослужіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проведуть перевірку: Умєров відреагував на удар по 128-й бригаді

"Наші герої живі до тих пір, поки живе пам'ять про них і їхні подвиги. Прошу всіх краян, громади, підприємців у закладах громадського харчування утриматися в наступні декілька днів від будь-яких розважальних заходів, концертів тощо. Раджу відвідати храми, помолитися за наших захисників", - зазначив Микита.

Командир добровольчого батальйону "Сонечко" Руслан Каганець з позивним "Комендант" повідомив деталі трагедії, що сталася на Запорізькому напрямку. За його словами, росіяни атакували 128 бригаду під час нагородження на честь дня ракетних військ.

Військових зібрали, вишикували, після чого росіяни завдали удару. За словами військового, є загиблі й серед офіцерів. Каганець повідомив про 22 загиблих воїни.

Про трагедію також розповів боєць зі сусідньої бригади з позивним "Каспер". Він розкритикував рішення провести нагородження у прифронтовому селі, де часто прилітає. Заявив, що, окрім військових, є також загиблі серед цивільного населення.

Напередодні повідомили, що в одному з прифронтових сіл Запорізької області загинули військовослужбовці Сил оборони України. Винуватцем їхньої смерті називають некомпетентного офіцера.

Згодом у Міноборони заявили, що 3 листопада на Запорізькому напрямку противник завдав ударів по 26-ти населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах. Зокрема, вдарив ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці.

Зараз ви читаєте новину «Загибель бійців 128-ї бригади: на Закарпатті оголошено триденну жалобу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути