субота, 06 серпня 2022 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники почали інтенсивніше обстрілювати громаду Миколаївщини – Кім

Загарбники почали інтенсивніше обстрілювати громаду Миколаївщини – Кім
Російські загарбники почали інтенсивніше обстрілювати одну з громад Миколаївщини. Фото: ілюстративне, t.me/novostiniko

Російські загарбники вкотре обстріляли Миколаїв з областю. Близько 3:30 6 серпня ворог завдав ракетних ударів по місту.

У результаті важко поранені дві людини. Також пошкоджено житлові будівлі. Детальну інформацію щодо наслідків обстрілів уточнюють, зазначив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у зведенні станом на 8:00.

Також близько 4:30 6 серпня були обстріли поза межами сіл Поляна, Степове, Широке, Червона Долина. Станом на зараз також відбуваються з певною періодичністю обстріли в Широківській громаді. Постраждалих немає.

Вдень, 5 серпня, російські окупанти обстріляли житлові квартали Корабельного району Миколаєва. Відомо про 21 пораненого, серед яких 13-річний підліток. Одна особа загинула. Пошкоджено 21 приватний будинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські захисники впродовж доби не давали спокою окупантам: підсумки боїв на півдні

Також вчора орієнтовно об 11:00 зафіксовані ворожі обстріли території села Новомиколаївка Первомайської громади. Внаслідок цього відбулося загоряння будинку та двох господарських споруд, чисельні займання сухостою на прибудинкових територіях і парковій зоні. Постраждалих немає.

"Вчора, 5 серпня, близько 22:30 обстрілів зазнало село Червона Долина Широківської громади. Внаслідок чого пошкоджені житлові будинки та сільгоспбудівлі в домогосподарствах. Влучання теж були по дорогах. Також вчора були обстріли біля села Широке", – повідомив Кім.

За останню добу інтенсивність обстрілів населених пунктів Березнегуватської громади, що розташовані на лінії розмежування, збільшилася. Учора, 5 серпня, внаслідок потрапляння боєприпасів та їхніх уламків на відкритій території громади відбулося загоряння сухої трави, лісосмуги та пожнивних залишків. Потерпілих немає.

У Вознесенському та Первомайському районах день і ніч пройшли відносно спокійно.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто й область постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би "дорогою в один бік" для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.

Російським окупантам найближчими місяцями точно не вдасться захопити Миколаїв. Місто перебуває під надійним захистом українських військових, заявив Кім.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники почали інтенсивніше обстрілювати громаду Миколаївщини – Кім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути