пʼятниця, 05 серпня 2022 03:09

Українські захисники впродовж доби не давали спокою окупантам: підсумки боїв на півдні

Українські захисники впродовж доби не давали спокою окупантам: підсумки боїв на півдні
На півдні українські захисники знищили майже 40 окупантів. Фото: eastnews.ua

Протягом четверга, 4 серпня, Збройні сили України знищили на південному напрямку майже 40 російських окупантів та багато їхньої техніки, зокрема чотири ЗРК С-300.

Українські штурмовики атакували два осередки озброєння та техніки ворога в Херсонському і Каховському районах. Про це повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на півдні поки відкладається: відома причина

Гелікоптерами розбито ворожий опорний пункт на окупованій частині Миколаївщини, а ракетно-артилерійські підрозділи атакували ворожу систему протиповітряної оборони та логістичні пункти, в тому числі з боєприпасами в Херсонському районі.

Загалом впродовж дня з ворожих лав викреслено: 39 окупантів; чотири зенітно-ракетні системи С-300; радіолокаційну станцію "Імбир"; автоматичний міномет 82-го калібру "Волошка"; дев'ять одиниць броньованої та автомобільної техніки; знищено три склади з боєприпасами в Придніпровському, Херсоні та Токарівці.

Сили спеціальних операцій полку "Азов" просуваються на Запорізькому напрямку, звільняючи території і знищуючи ворожу техніку. Також захисники "мінусують" росіян, які воювали в тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині.

Внаслідок успішних операцій на півдні воїнам також вдалося взяти "значну кількість полонених", зокрема російських офіцерів.

Зараз ви читаєте новину «Українські захисники впродовж доби не давали спокою окупантам: підсумки боїв на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути