вівторок, 06 лютого 2024 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники готуються до нових ракетних атак - Гуменюк

Загарбники готуються до нових ракетних атак - Гуменюк
Російські загарбники шукають маршрути для ракетних ударів по Україні. Фото: slovoidilo.ua

Минулої доби російські загарбники випустили по Миколаївщині ракету Х-59. Ймовірно, це була "розвідка боєм".

Таким чином ворог намагається перевірити українську систему ППО, вивчає нові маршрути та готується до чергових ракетних атак. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, загальна ситуація на південному напрямку залишається досить напруженою.

"Ворог шукає способи протидії в умовах, коли наша боротьба з ним досить ефективна. Вони намагаються підвищувати ефективність на інших напрямках. Так, не припиняють обстріли Чайківської, Куцурубської громад для того, щоб переключити увагу Сил оборони на інші напрямки. Також за вчорашній день ворог застосував точкову ракетну атаку там, де зміг застосувати тактичну авіацію з акваторії Чорного моря по Миколаївщині", - зазначила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знову вивела ракетоносій у Чорне море

Вона також зауважила, що пауза, яку ворог витримує між масованими ракетними атаками, вже досить велика. Це може свідчити про підготовку наступних атак.

"Але і в цих проміжках ось такі точкові атаки - це теж ознака ворожого тероризму. Вони застосовують ракетні удари по різних напрямках, виявляючи системи ППО і намагаючись прокласти майбутні маршрути таких ударів", - додала Гуменюк.

За її словами, ворог усвідомив, що втрата російських літаків на півдні цілком реальна. Тому, заходячи з акваторії Чорного та Азовського морів, загарбники намагаються виміряти той рубіж, який для них більш-менш прийнятний.

Речниця також прокоментувала обстріл Херсонщини напередодні. За її словами, ворог продовжує тиснути на мешканців області, зокрема, її прибережних населених пунктів. Нині застосування противником авіації не таке активне, як раніше, але російські окупанти намагаються завдавати болючих ударів по цивільній інфраструктурі, прицільно б'ють по скупченню людей, по спецтранспорту ДСНС та поліції.

Росія знову нещадно атакувала Херсон з областю. За минулу добу противник здійснив 16 обстрілів, випустивши 181 снаряд, із застосуванням артилерії, мінометів, танків, РСЗВ та БпЛА.

Через російську агресію п'ять людей загинули, ще одна особа дістала поранення.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники готуються до нових ракетних атак - Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути