середа, 25 липня 2012 17:03

Загадкова смерть на Волині: рідні хлопця впевнені, що його вбили

Загадкова смерть на Волині: рідні хлопця впевнені, що його вбили
Міліція упевнена, що це нещасний випадок, на відміну від родичів загиблого. Фото: gazeta.ru

Столичний правозахисник Ярослав Дунаєв сьогодні надіслав запит міністру МВС Віталієві Захарченку у зв'язку з бездіяльністю працівників Луцької районної міліції. Ті відмовляються розслідувати справу померлого Михайла Смаги. У міліції рідних запевняють, що 23-річний мешканець села Линів, Луцького району утопився сам і достатніх доказів того, що це було вбивство, немає.

Михайло Смага – старший син у багатодітній родині. Родина живе з батьком та бабусею. Мати померла 18 років тому. Крім покійного, у родині молодші брати Петро та Богдан, сестра Олена.

"Усе сталося 1 липня, - розповіла сестра покійного Олена Смага. – О 19:00 до мого брата приїхав його знайомий Олександр Скриннік. Запропонував поїхати у сусіднє село до дівчат. Поїхали на велосипедах. Ми увесь вечір намагалися додзвонитися до брата, але телефон був поза зоною. А опівночі подзвонили дівчата з сусіднього села і нам сказали, що брат утопився".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині втопилися двоє подруг-школярок

Пізніше рідні загиблого, за словами Олени Смаги, встановили картину подій того вечора. Михайло з приятелем Олександром поїхали на ставок. Зустріли там трьох дівчат з сусіднього села Кошів, пізніше до них приєднався Ігор, котрий гостював у Кошеві у родичів.

"Спочатку дівчата розказували нам, що купалися Олександр і Ігор, а коли вийшли з води, у воду зайшов Михайло. За п'ять хвилин зник у воді. Дівчата почали кричати, вимагати, аби комусь подзвонити. Скриннік заборонив. Пізніше почали казати, що всі гуртом пішли з того місця, а брат залишився, і купався сам. Як він утопився – ніхто не бачив. Це ж саме сказали й міліції", - сказала сестра.

Олена Смага каже, що приятель покійного – Олександр забрав його телефон Нокіа С101 собі. Пізніше міліціонери виявили цей факт.

"Судмедексперт, котрий оглядав тіло, сказав нам, що Михайла вдарили по голові, – розказала Олена Смага. – Ми й самі бачили - у трупа на лобі були синяки. Буцім-то експерт має передати данні до міліції та прокуратури. Але поки не зробив цього. Ми були у прокуратурі – нам кажуть, що справу мають закрити. Офіційний висновок – втоплення. Не вистачає доказів, що брат був убитий. На нашу вимогу завели справу на Олександра Скринніка за крадіжку телефону".

У Луцькому райвідділу відмовляються коментувати ситуацію по телефону.

"Смага помер, - пояснює Ярослав Дунаєв. - Є висновок судмедексперта про синяки на голові. Думаю, міліція не хоче мати справу з розслідуванням справи. Хлопець з села, звичайний робітник, родина не багата. Тому затягують час. Дані судмедекспертизи мали відразу передати правоохоронцям, аби вони працювали по гарячих слідах. Надіслав запит міністру МВС, аби повідомити про цю ситуацію".

Родичі загиблого пояснюють, що хочуть єдиного – дізнатися від чого померла близька людина насправді і чи не було її вбито.

Зараз ви читаєте новину «Загадкова смерть на Волині: рідні хлопця впевнені, що його вбили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути