пʼятниця, 12 серпня 2011 15:33

За участь у погромах заарештували учасницю британської олімпійської делегації

За участь у погромах заарештували учасницю британської олімпійської делегації

Учасниця британської олімпійської делегації 18-річна спортсменка і співачка Челсі Айвз заарештована за участь в погромах в Лондоні.

Дівчину здали в поліцію власні батьки, побачивши її по телевізору в звіті про заворушення в лондонському районі Енфілд. Айвз була в числі підлітків, які атакували поліцейську машину. Автомобіль закидали камінням та іншими предметами - на відео посол Олімпіади-2012 б'є по машині стовпчиком для дорожньої розмітки.

"Шоковані - це м'яко сказано, - описує свої відчуття від побаченого по телевізору мати дівчини Едріенн Айвз. - Це був не просто хтось із знайомих, це була наша дочка. Вона закінчує школу, відмінно вчиться, успішно займається спортом, прекрасно співає - красива, талановита, творча дитина".

За словами батьків, дочка не перешкоджала тому, що вони зателефонували в поліцію, розуміючи, що рано чи пізно її все одно впізнають. Мати дівчини заявила, що не жалкує про прийняте рішення, так як завжди хотіла, щоб її дочка розуміла, що добре, а що погано.

"Я люблю її і не хочу, щоб вона потрапила до в'язниці. Але вона повинна відповідати за свої вчинки. Ці погроми коштували людям робочих місць, а комусь і життя", - заявила місіс Айвз.

На допиті в суді Челсі Айвз не визнала себе винною в порушенні громадського порядку, грабежах магазинів стільникового зв'язку Phones4U і Vodaphone, а також у пошкодженні поліцейської машини на суму 5 тисяч фунтів. Тим не менш, прокурор нагадала дівчині, як вона, крикнула: "Це найкращий день у моєму житті", та розбила каменем вітрину. Крім того, слідство виявило в профілі Челсі на Facebook записи, що схвалюють дії погромників. У день, коли почалися перші заворушення в Тоттенхемі, Айвз написала, що головним винуватцем погромів є поліція, а за мародерство в магазинах повинні нести відповідальність їх власники. За підсумками слухань Челсі Айвз була поміщена під варту - суд відмовився відпускати її під заставу.

Заворушення в столиці Великобританії почалися увечері 6 серпня. Приводом для них стала загибель одного з місцевих жителів у перестрілці з поліцією. Заворушення, що почалися в Тоттенхемі, незабаром перекинулися в інші райони Лондона. Вони вилилися в масове мародерство, грабунки і підпали магазинів.

Зараз ви читаєте новину «За участь у погромах заарештували учасницю британської олімпійської делегації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути