четвер, 11 серпня 2011 14:32

Британці хочуть позбавити погромників пільг та житла

Британці хочуть позбавити погромників пільг та житла

У Великобританії 95 тисяч осіб підписали петицію, спрямовану на позбавлення учасників погромів в англійських містах соціальних виплат і пільг, аж до виселення із соціального житла. У разі якщо за позбавлення погромників привілеїв проголосують 100 тисяч осіб, відповідний законопроект буде винесений на розгляд парламенту.

Петиція була опублікована на урядовому сайті 10 серпня і майже одразу вийшла на першу позицію за популярністю серед інших документів, витіснивши, зокрема, пропозиції про зниження цін на паливо і збереженні у Великобританії заборони на смертну кару. Раніше на сайті була розміщена петиція про зняття існуючої в країні заборони на застосування вищої міри покарання.

У зв'язку з величезним числом охочих проголосувати на підтримку ініціативи щодо покарання учасників масових заворушень урядовий сайт, на якому опублікована петиція, зараз відкривається з перебоями.

З урахуванням того що кількість голосів на підтримку петиції на сайті росте зі швидкістю в кілька тисяч на годину, відмітка в 100 тисяч голосів може бути досягнута вже у четвер, 11 серпня.

У разі якщо британські парламентарії також проголосують на підтримку петиції, відповідальність за розробку програми щодо впровадження каральних норм стосовно погромників ляже на департамент зайнятості та пенсійного забезпечення (Department for Work and Pensions) уряду Великої Британії.

Масові заворушення почалися в Лондоні в ніч на 7 серпня після загибелі в ході затримання поліцією місцевого жителя Марка Даггана. 7 серпня до погромників приєдналися мародери і грабіжники. Незабаром заворушення перекинулися на інші великі британські міста. Для розгону учасників заворушень прем'єр-міністр Девід Кемерон дозволив поліцейським застосовувати брандспойти і пообіцяв схвалити використання будь-яких коштів, які будуть потрібні.

Зараз ви читаєте новину «Британці хочуть позбавити погромників пільг та житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути