четвер, 11 серпня 2011 16:35

Кемерон готовий ввести війська, щоб розібратися з мародерами

Кемерон готовий ввести війська, щоб розібратися з мародерами

Британські поліцейські не відразу зрозуміли всю небезпеку заворушень, що почалися в країні в минулі вихідні. Вони невірно оцінили масштаб того, що відбувається, в чому зізналися прем'єр-міністру Великобританії Девіду Камерону. Кемерон, в свою чергу, доповів про це депутатам парламенту, де виступив в середу.

Кемерон підкреслив, що згодом у поліції провели роботу над помилками і виділили більше співробітників для нічного патрулювання вулиць. Зокрема, число поліцейських, що чергують в Лондоні, було збільшено з 6 тисяч до 16 тисяч осіб.

За його словами, правоохоронці затримали понад 1300 передбачуваних учасників заворушень. Кемерон підтвердив, що поліції дозволено у разі необхідності застосовувати будь-які доступні методи для боротьби з хуліганами. Зокрема, правоохоронці можуть використовувати водомети і гумові кулі.

Посилена поліцейська присутність в Лондоні буде зберігатися до кінця тижня, незважаючи на припинення масових заворушень.

Девід Кемерон заявив, що уряд поки не має наміру використовувати армійські підрозділи для охорони порядку в містах, оскільки проти цього виступає керівництво лондонського Скотланд-Ярда, яке вважає, що підтримка спокою на вулицях є прерогативою і обов'язком поліції. Однак у випадку повторення масових безладів і мародерства в майбутньому прем'єр-міністр не виключив можливості залучення військових.

Крім того, він оголосив про рішення розгорнути боротьбу проти спроб погромників приховати свої обличчя масками, а також переглянути політику "комендантської години".

Прем'єр-міністр сказав, що керівники поліцейських підрозділів відверто зізналися йому в тому, чому недооцінили масштаб заворушень.

"Спочатку поліція сприймала цю ситуацію просто як порушення громадського порядку, а не як тяжкі кримінальні злочини. Правда в тому, що поліції доводиться тепер мати справу з новим і унікальним викликом, коли різні люди займаються одним і тим же ділом, в основному мародерством, в різних місцях в один і той же час", - заявив він.

У Палаті громад вирішено розслідувати причини заворушень. Спеціальна комісія парламентаріїв вивчить роль соціальних мереж, можливості поліцейських сил і їх дії.

Першим обов'язком уряду є охорона порядку на вулицях, заявив віце-прем'єр Нік Клегг. На його думку, потрібно усвідомити, що за останні кілька днів дії поліції були все-таки успішними, і органи охорони правопорядку змогли взяти ситуацію під контроль, добившись, що вулиці знову безпечні, а правопорушники відправлені в суд і за грати в тих випадках, коли це слід було зробити.

Пізніше в парламенті почнеться детальне обговорення того, що сталося, що може зайняти кілька тижнів або місяців.

Парламент зібрався на позачергове засідання вдруге менше ніж за місяць. Минулого разу депутатам довелося терміново прибути на роботу через скандал навколо співробітників таблоїду News of the World, у зв'язку з цим він припинив своє існування.

Зараз ви читаєте новину «Кемерон готовий ввести війська, щоб розібратися з мародерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути