пʼятниця, 28 грудня 2012 10:55

За нелюдські тортури одеського міліціонера покарали роком умовно

За нелюдські тортури одеського міліціонера покарали роком умовно
Фото: polittech.org

В Одесі Приморський райсуд засудив оперуповноваженого карного розшуку Київського РВВС до року умовно і штрафу в розмірі 8,5 тисяч гривень. Міліціонер отримав таке покарання за звірячіи тортур затриманого за дрібну крадіжку.

Інцидент стався в липні 2012-го року. Одесит йшов повз дельфінарій "Немо" і вкрав з лотка з сувенірами іграшкового восьминога вартістю 250 гривень. Його піймали й побили охоронці дельфінарію, після чого передали співробітникам міліції, пише Думская.нет.

У Ланжеронівському відділі чоловіка почали катувати, вимагаючи зізнатися в цій та інших крадіжках. Його били і припікали вуха запальничкою. Чоловік у розпачі намагався покінчити життя самогубством, вдаривши себе ножицями в груди, однак залишився живий. Потерпілого госпіталізували в МКЛ №1, завдяки чому про інцидент стало відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий рік міліція закатувала майже мільйон українців

Спочатку в якості обвинувачених крім оперуповноваженого проходили ще троє співробітників Ланжероновского відділу. Однак слідство не знайшло в їх діях складу кримінального злочину. Вони нібито були відсутні в приміщенні відділу, коли оперативник катував злодія.

Що стосується головного обвинуваченого, суддя Олександр Луняченко вважає, що виправлення міліціонера можливе без відправлення його у в'язницю.

Всіх чотирьох звільнили з органів внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «За нелюдські тортури одеського міліціонера покарали роком умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути