середа, 28 листопада 2012 11:48

На журналіста, який викривав злочини міліції, тиснуть і погрожують "закатати у бетон"

На журналіста, який викривав злочини міліції, тиснуть і погрожують "закатати у бетон"
Журналіст Віктор Котенко скаржиться на напад на нього та тиск з боку правоохоронних органів. Фото Олени Гордієвої

Житомирський правозахисник, громадський діяч та журналіст Віктор Котенко скаржиться на напад на нього та тиск з боку правоохоронних органів.

"Я провів серію журналістських розслідувань щодо участі міліціонерів у торгівлі наркотиками, катуванні людей та зв'язках з організованою злочинністю, – розповів Котенко. – Матеріали та відео оприлюднив на веб-сайті "Правозахисний центр "Свобода".

За словами Котенка, тоді ж у нього розпочалися проблеми.

"Зараз проти мене подали три судових позови, – пояснює журналіст. – 2 з них подав керівник міліції селища Черняхів Ігор Скідан. Один – від себе особисто, а інший – міліцейський. Також маю позов від заступника начальника обласного МВС Миколи Будзинського".

Віктор Котенко пояснює: готовий захищатися в суді та має докази всього, про що оприлюднював інформацію. Свідки бажають надати свідчення. Натомість герої викривальних публікацій тиснуть на свідків та родину Віктора Котенка. За його словами – це може бути результатом депутатських запитів на ім'я міністра МВС Віталія Захарченка від депутата Лесі Оробець з приводу наркоторгівлі у міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СІЗО помер ув'язнений: матір заявляє про синці на тілі та зниклі зуби

"22 листопада о 15.30 невідомі намагалися вдертися в моє помешкання в селищі міського типу Новогуйвинське, – розповів Віктор Котенко. – За цією адресою зареєстрована газета "Свобода" та бізнес мого сина – охоронна фірма. Удома була лише моя мама. Вона зателефонувала мені, ми викликали міліцію. Але нападники після невдалої спроби зникли".

Журналіст повідомляє, що йому погрожують.

"Погрожують по телефону і кажуть, що діють за вказівкою прокуратури Житомирської області на виконання доручення Генерального прокурора України Пшонки. Це вже не перші погрози і не перша спроба мене невмотивовано "перевірити", – розповів Віктор Котенко.

Здійснюється тиск на свідків – це погрози "закатати їх в бетон" і різноманітні провокації.

Наразі існує серйозна небезпека та загроза життю свідків і журналіста. Віктор Котенко вимагає утрутитися в ситуацію.

27 листопада міліція та прокуратура продовжували чинити тиск на родину Віктора Котенка.

"Опитували працівників синової фірми, – розповів журналіст. – Знову намагалися вдертися до квартири. Мама не пустила, знову довелося викликати міліцію".

У прес-службі Житомирської обласної прокуратури запевнили, що на розслідування Віктора Котенка відреагували – черняхівськими міліціонерами займається тамтешня прокуратура. Більш розгорнутий коментар з ситуації, що склалася обіцяють незабаром надати.

Зараз ви читаєте новину «На журналіста, який викривав злочини міліції, тиснуть і погрожують "закатати у бетон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути