вівторок, 08 листопада 2011 14:06

З церкви на Полтавщині покрали хрести та ікони

З церкви на Полтавщині покрали хрести та ікони

У селі Степанівка Семенівського району Полтавської області з церкви Свято-Архидиякона Стефана, Московського патріархату, вкрали два хрести та сім старовинних ікон разом з вишитими рушниками.

"Останнього разу ікони бачили 30 жовтня, як правили у церкві, - розповіла Олександра Довганинець, 28 років, дружина священика. - А коли приїхали 5 листопада, то помітили, що пропали чотири великих ікони з дерева і ще три менших, а також два дерев'яних хрести з престолу. У міліції нам сказали, що замок у дверях не зламаний, значить, відкрили. Підібрали ключі або відмичку".

Зловмисники винесли тільки старовинні речі. На престолі храму залишилися лежати позолочений хрест, чаша, Євангеліє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабіжник загубив у банку китайський годинник

"Ікони були великі дуже і красиві, - розказала 53-річна Любов Панченко, начальник місцевого поштового відділення. - Це вже не перший раз крадуть. Ще при попередньому батюшці церкву двічі грабували"

Настоятель храму, 28-річний отець Михайло, мешкає у селі Оболонь Семенівського району. На службу в Степанівку їздить уже 9 років.

Правоохоронці з Семенівського райвідділу міліції кажуть: якщо грабіжників спіймають, їх можуть ув'язнити на термін від трьох до семи років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині садист неодноразово бив та грабував сусіда-пенсіонера

"Учора, 6 листопада, на Тростянецькій трасі на Вінничині працівники дорожньо-постової служби затримали автомобіль ВАЗ-2101, - розповів Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції. - У салоні знайшли старовинні ікони. Двоє чоловіків, 23 і 24 років, ще з лютого займалися крадіжками з церков у різних областях України. Зараз перевіряємо, чи це не вони пограбували й церкву у Степанівці".

Зараз ви читаєте новину «З церкви на Полтавщині покрали хрести та ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути