субота, 25 квітня 2020 18:10

В'язні влаштували кривавий бунт у СІЗО: перші подробиці та причини

В'язні влаштували кривавий бунт у СІЗО: перші подробиці та причини
У Чернівецькому слідчому ізоляторі в'язні порізали вени через те, що туди прийняли хворого на коронавірус. Фото: obozrevatel.com

У Чернівецькому слідчому ізоляторі вранці 25 квітня трапився бунт в'язнів. Вони забарикадувалися в камерах, працівникам СІЗО довелося застосувати силу.

Причиною стало те, що 23 квітня у слідчий ізолятор прийняли хворого з підтвердженим Covid-19. Повідомлялося, що начальник СІЗО два дні намагався перешкодити цьому, однак на нього нібито натиснули з Мін'юсту. Про це пише OBOZREVATEL, посилаючись на власні джерела.

Особовий склад СІЗО вранці в суботу зібрали по тривозі. Виявилося, що три камери забарикадувалися, в'язні почали різати вени. В результаті працівникам довелося застосувати фізичну силу, призвідників заворушень ізолювали. Зазначається також, що працівники ізолятора почали писати рапорти на звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого можуть амністувати із тюрем під час карантину

"Сьогодні вже подано п'ять рапортів. Обстановка дуже напружена", – додав співрозмовник.

Приміщення слідчого ізолятора дуже компактне й старе – побудовано ще на початку XIX століття (там існувала австрійська в'язниця). А створити відповідні умови, щоб ніхто більше не заразився, практично нереально.

За словами джерела, у СІЗО Чернівців, як і в більшості пенітенціарних установ України, велика проблема із забезпеченням масками, захисним спецодягом, дезінфекційними засобами та антисептиками. Відповідно, під загрозою опиняться як працівники СІЗО, так і в'язні.

Перший випадок зараження новим типом коронавірусу Covid-19 серед засуджених виявили в жінки, яка прибула до Чернівецького слідчого ізолятора наприкінці березня. Тоді ж у неї виявили симптоми гострої респіраторної інфекції. Після цього жінку одразу шпиталізували до медичного закладу, де лабораторно підтвердили новий коронавірус Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «В'язні влаштували кривавий бунт у СІЗО: перші подробиці та причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути