Ексклюзиви
субота, 17 листопада 2012 13:09

ВПС Ізраїлю знищили штаб-квартиру ХАМАС у Секторі Гази
6

Фото: Фото: Reuters

ВПС Ізраїлю рано вранці в суботу, 17 листопада, завдали ракетного удару по адміністрації прем'єр-міністра Ісмаїла Ханії в секторі Гази. Будівля адміністрації, за словами очевидців, фактично знищена.

Значний збиток заподіяно сусіднім будинкам. Про загиблих і потерпілих не повідомляється.

Командування ЦАХАЛ підтвердило факт обстрілу будівлі, де розташовується адміністрація прем'єр-міністра Палестинської автономії Ісмаїла Ханії. Всього в ніч на суботу, повідомили представники командування Армії оборони Ізраїлю, ракетні удари були завдані по 85 цілям на території сектора Газа.

У заяві, поширеній прес-службою ХАМАСу, говориться, що по будівлі, де розташована штаб-квартира Ісмаїла Ханії, були випущені чотири ракети.

"Уряд продовжує роботу і залишається зі своїм народом", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, вдень у п'ятницю, 16 листопада, будівлю адміністрації Ханії відвідував прем'єр-міністр Єгипту Хішам Кандиль, який побував з візитом у секторі Гази. Масштабна військова операція Ізраїлю проти ХАМАС була розпочата 14 листопада 2012.

Приводом для її початку були регулярні обстріли ізраїльської території некерованими ракетами. Метою армії оборони Ізраїлю є військові об'єкти і лідери ХАМАСу.

У відповідь палестинські бойовики різко активізували ракетні обстріли ізраїльської території. За даними на ранок 17 листопада, з палестинського боку загинули близько 30 людей, Ізраїль втратив трьох військовослужбовців.

Очікується, що Ізраїль найближчим часом почне наземну частину спецоперації в секторі Газа. На користь такого сценарію розвитку подій говорить той факт, що пізно ввечері 16 листопада уряд Ізраїлю дав дозвіл на мобілізацію 75 тисяч резервістів. Зазначимо, офіційно влада Ізраїлю плани наземної операції поки не заперечує, але і не підтверджує.

Зараз ви читаєте новину «ВПС Ізраїлю знищили штаб-квартиру ХАМАС у Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути