Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2022 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ пояснили, як росіяни намагаються прорвати оборону під Бахмутом

ЗСУ пояснили, як росіяни намагаються прорвати оборону під Бахмутом
ЗСУ посилюють спостережні функції, а саме удосконалююють систему вогню по маневренних групах окупантів біля Бахмуту. Фото: Генштаб ЗСУ

На сході України тривають запеклі бої, де основні зусилля російські війська зосередили на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в інтерв'ю ТНС розповів, яким чином росіяни намагаються прорвати оборону Збройних сил України під Бахмутом, і як застосовують свою нову тактику.

"Головне завдання, яке вони, на жаль, серйозно виконують – вони дещо знесилюють нашу оборону. Вони сподіваються, що вони дійдуть до критичної точки, коли буде виснажена наша оборона і вони зможуть знайти там прогалину і прорвати цю борону", – зазначив він.

Водночас Череватий додав, що ми також посилюємо спостережні функції, а саме удосконалюємо систему вогню по таких маневрених групах і вони вже це відчули останніми днями.

За словами Череватого, створення штурмових груп росіянами – це вимушений крок, тому що окупанти зазнавали колосальних втрат. Під створення штурмових груп окупанти вивчали тактику українських військових під час оборони Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрусів пояснив, чому окупанти активізувалися на східному напрямку

"Вони бачили, що їхня ротна батальйонно-тактична побудова, вона не дає їм зовсім ніякого успіху, лише знищується техніка та гинуть люди. У тому числі вони вивчали наш успіх під час оборони Київщини. Ми давно діємо малими групами, ми застосовуємо різні асиметричні атаки, щоб постійно тримати ворога в неспокої. Щоб він постійно очікував удару", – пояснив речник.

Череватий додав, що саме тому окупанти десь перейняли практику ЗСУ.

"Тому поділили батальйони. Зараз вони створили загони, за чисельністю співмірні з батальйонами. Тобто штурмовий загін поділений на групи й підгрупи. Але головним є те, що їм і надалі не шкода особового складу. 80% всіх цих штурмових підрозділів – це колишні в'язні, їх кидають в атаку група за групою. Їх знищують, знов іде нова група", – підкреслив він.

На Донбасі російські окупанти досягли незначних територіальних успіхів біля Бахмута Донецької області. Попри погані погодні умови запеклі бої на Луганщині тривають на лінії Сватове – Кремінна та в районі Лиману.

Водночас Збройні сили України продовжують влучати по логістиці ворога на лівому березі Дніпра, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW).

Російські сили перекинули понад 200 одиниць техніки з Херсонського напрямку на Куп'янський. Кадри з геолокацією вказують, що російські танки Т-90 у Луганській області прямують на захід. Однак більше угруповання російських військ наразі не становить загрози, вважають в ISW.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ пояснили, як росіяни намагаються прорвати оборону під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути