Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2022 19:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Андрусів пояснив, чому окупанти активізувалися на східному напрямку

Андрусів пояснив, чому окупанти активізувалися на східному напрямку
Російські окупанти здійснюють спроби наступу на східному напрямку, але воїни ЗСУ героїчно тримають оборону. Фото: Генштаб ЗСУ

На Донбасі ситуація на фронті залишається складною.

Російські окупанти намагаються наступати на східному напрямку, але воїни ЗСУ героїчно тримають оборону. Така активізація російських військ на сході Україні має просте пояснення – погода. Таку думку висловив колишній радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у Telegram.

"Активізація окупантів і особливо під Бахмутом має просте пояснення – погода. Від сьогодні й до кінця наступного тижня буде плюсова температура, яка унеможливить активні бойові дії! Тому тупа вівця Суровікін вирішив встигнути щось урвати до поганої погоди", – пояснив Андрусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 поранених "вагнерівців" за добу ‒ Генштаб повідомив про успіхи на Луганщині

Він додав, що по факту це щось хай і маленьке перетвориться на нові непідготовлені позиції, які перетворяться на повне пекло для тих, хто їх захопив.

"Вангую, що найближчими днями окупанти відкотяться назад, чим зроблять останні штурми беззмістовними", – спрогнозував колишній радник міністра внутрішніх справ.

На Донбасі Збройні сили України планують оточити Сватове, а російські окупанти почали контрнаступальні дії на цьому напрямку.

Під Бахмутом тривають запеклі бої з ворогом, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW). Не припиняють ЗСУ контрнаступу й на сході Харківської та на заході Луганської областей, де армія РФ нарощує темпи контратак.

Російські війська готують контрнаступальну операцію на заході Луганської області, у рамках якої будуть діяти в напрямку Куп'янська. Водночас ЗСУ активно протидіють контратакам росіян в районі Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Андрусів пояснив, чому окупанти активізувалися на східному напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути