Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2022 07:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій
4

На Донбасі російські окупанти досягли незначних територіальних успіхів біля Бахмута Донецької області. Попри погані погодні умови запеклі бої на Луганщині тривають на лінії Сватове – Кремінна та в районі Лиману.

Водночас Збройні сили України продовжують влучати по логістиці ворога на лівому березі Дніпра, свідчать свіжі мапи Інституту вивчення війни (ISW).

Російські сили перекинули понад 200 одиниць техніки з Херсонського напрямку на Куп'янський. Кадри з геолокацією вказують, що російські танки Т-90 у Луганській області прямують на захід. Однак більше угруповання російських військ наразі не становить загрози, вважають в ISW.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org/backgrounder
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розказали хороші новини з передової

Російські сили домоглися незначних територіальних успіхів навколо Бахмута. Там і в районі Авдіївки на Донеччині точаться потужні бої. Російські війська змінили тактику з використання батальйонних тактичних груп на дрібніші штурмові групи для наступальних дій.

Російські та українські джерела стверджували, що українські сили на півдні країни завдали ударів по Скадовську, Голій Пристані, Олешках та Новій Каховці Херсонської області вздовж основних російських логістичних ліній.

Водночас ЗСУ завдали удару по російській військовій базі у Мелітополі Запорізької області. Влучним ударом захисники України ліквідували до 200 російських військовослужбовців.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує здійснювати спроби прориву оборони наших військ. Попередньої доби вогневого впливу з танків та артилерії зазнали райони 26 населених пунктів.

Біля Бахмута на Донеччині, де нині тривають найзапекліші бої, росіяни створюють штурмові загони. Їх поділяють на групи та підгрупи.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути