неділя, 17 грудня 2023 13:39

"Ворог не жаліє ні людей, ні озброєння": у ЗСУ назвали кількість окупантів на Бахмутському напрямку

"Ворог не жаліє ні людей, ні озброєння": у ЗСУ назвали кількість окупантів на Бахмутському напрямку
Росія кидає в бій нові сили на різних напрямках фронту. Фото: armyinform.com.ua

Російське командування утримує на Бахмутському напрямку майже 80 тисяч своїх військових.

Окупанти не жаліють ні людей, ні озброєння, ні ресурсів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів прес-офіцер 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Р. Дашкевича Олег Калашніков, передає Gazeta.ua.

За його словами, нині на Бахмутському напрямку зосереджено приблизно 19 угруповань дивізійного рівня, 21 полк, 15 окремих батальйонів і 18 зведених тактичних підрозділів та рот.

"Загальна кількість, яка перебуває на нашому напрямку, досить значна - десь під 80 тисяч. Командування армійського рівня або армійського корпусного рівня. Бахмут для нього дуже болюча тема, і ворог не жаліє ні людей, ні озброєння, ні ресурсів", - сказав Калашніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ намагаються просуватись на лівобережжі Херсонщини - карти боїв

Він наголосив, що на сході України ворог зазнає величезних втрат як взагалі по фронту, так і на Бахмутському напрямку. Тільки за минулий місяць у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" ворог втратив близько 11 тисяч особового складу.

"На грудень можна сказати, що в противника з озброєння, з техніки налічувалося 24 танки. Вони отримали 40 бойових броньованих машин і довели цю кількість до 98. Артилерійських систем у них більше 100 калібру за 30, мінометних систем 82, 120 калібр - теж близько 30. І десь 17 РСЗВ. Тобто ворог, можна сказати, віднаходить у себе резерви. Він знімає у себе зі зберігання озброєння і поповнює ті бойові бригади, які знаходяться на лінії фронту", - розповів Калашніков.

Схожа ситуація спостерігається і в 98 десантно-штурмовій бригаді, яка також задіяна у боях на східному фронті та перебуває на північному фланзі.

"Вони отримали 40 бойових машин, отримали також міномети. Тобто постійний цей потік є. Ми їх знищуємо, однак вони віднаходять ресурси. Але це вже не ті ресурси, які ми могли спостерігати раніше, навіть у минулому році", - додав Калашніков.

Російські загарбники продовжують штурмувати українські позиції на різних ділянках фронту. Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби відбито близько 30 ворожих атак. Про це вранці 17 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 12 атак противника поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «"Ворог не жаліє ні людей, ні озброєння": у ЗСУ назвали кількість окупантів на Бахмутському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути