неділя, 17 грудня 2023 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ намагаються просуватись на лівобережжі Херсонщини - карти боїв
6

Українські війська утримують позиції на лівобережжі Херсонської області.

ЗСУ там намагаються просунутися до лісових масивів поблизу Кринок. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

За даними українського Генштабу, ЗСУ за добу відбили щонайменше 11 атак російських військ поблизу Синьківки і щонайменше п'ять атак біля Макіївки та на схід від Тернів і Ямполівки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Харківській та Луганській областях
Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Українські джерела заявляють, що російські війська почали використовувати ефективніші боєприпаси замість безпілотників "Ланцет" на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Росіяни стверджують, що 16 грудня українські війська здійснили наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Міністерство оборони РФ заявило, що російські війська нібито відбили українські атаки біля Вільшан, Синьківки, озера Лиман, Петропавлівки, Новоселівського та Білогорівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "відправили до Кобзона" 1250 окупантів - нові дані про втрати росіян

Бойові дії у Донецькій області

За даними українського Генштабу, російські війська невдало атакували біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Російські блогери стверджували, що сили РФ також безуспішно атакували біля Хромового.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Бахмутом
Карта боїв під Бахмутом

Російські війська 16 грудня вели наступальні дії поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри показують, що війська РФ просунулися до західних околиць промислової зони. Російські "воєнкори" стверджували, що сили РФ нібито просунулися на захід від залізниці на північ від Степового.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Авдіївкою
Бойові дії під Авдіївкою

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували на схід від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та на південь від Сіверного та Первомайського.

Російські джерела стверджували, що українські сили атакували на захід і південний захід від Донецька 16 грудня.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Донецькій області
Карта боїв у Донецькій області

Генштаб України повідомив що війська РФ безуспішно атакували поблизу Мар'їнки, Невельського, Красногорівки, Побєди та Новомихайлівки.

Російський "воєнкор" стверджував, що українські мінні поля та укріплення заважають російським військам просунутися до Новомихайлівки.

Бойові дії на півдні України

За даними Генштабу ЗСУ, 16 грудня українські війська відбили два російські штурми поблизу Старомайорського на межі Донецької та Запорізької областей. ЗСУ також продовжували контрнаступальні дії в районі Роботиного на заході Запорізької області, але жодного підтвердженого просування не зробили.

Міноборони РФ стверджувало, що російські війська нібито відбили українські штурми поблизу Роботиного та Вербового. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 грудня, показують, що російські сили досягли незначних успіхів на північний захід від Вербового.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Запорізькій області
Ситуація у Запорізькій області

За даними Генштабу ЗСУ, українські сили відбили щонайменше вісім російських атак на захід від Новопокровки і на південь від Роботиного. Українські війська продовжували наземні операції на східному березі Дніпра у Херсонській області 16 грудня. Російські блогери стверджували, що українські сили намагалися просунутися до лісових масивів поблизу Кринок 15 і 16 грудня і що в цьому районі тривають важкі бої.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії на Херсонщині
Бойові дії на Херсонщині

Російські джерела стверджували, що українські війська завдали ударів по тилових районах Росії на півдні України та в окупованому Криму 15 і 16 грудня. Вони заявили, що російські війська нібито перехопили до 15 українських ракет HIMARS і С-200, націлених на Генічеськ, Нову Маячку та Джанкой.

Російські загарбники продовжують штурмувати українські позиції на різних ділянках фронту.

Так, лише на Авдіївському напрямку минулої доби відбито близько 30 ворожих атак. Про це вранці 17 грудня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ намагаються просуватись на лівобережжі Херсонщини - карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути