вівторок, 25 січня 2022 13:45

Водія, який під метадоном збив дітей, випустили з в'язниці

Водія, який під метадоном збив дітей, випустили з в'язниці
У Харкові на пішохідному переході н водій Toyota збив 13-річних хлопця і дівчину. Обоє потрапили до лікарні. Фото: hk.npu.gov.ua

Водія Toyota Land Cruiser 34-річного Дмитра Лисенка, який збив двох 13-річних підлітків на просп. Науки у Харкові, звільнили з-під варти.

Підозрюваний перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Суд змінив запобіжний захід після перекваліфікації справи 24 січня, повідомив Gazeta.ua речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два водії, наркотики та діти "в сорочках": нові подробиці про ДТП на переході в Харкові

"Водію змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Експертиза встановила у дітей пошкодження легкої та середньої тяжкості. Прокуратура ініціювала перед судом це питання. Оскільки тримувати людину під вартою, підозрюваного у нетяжкому злочині, незаконно", — повідомив Чубенко.

Домашній арешт — найтяжчий запобіжний захід, який міг бути обраний підозрюваному за статтею "порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження".

Аварія у Харкові сталася 11 листопада 2021 року на перехресті просп. Науки й вул. Тобольської. Постраждали 13-річні хлопчик і дівчинка.

12 листопада Київський районний суд міста Харкова обрав запобіжний захід водієві у вигляді тримання в СІЗО з можливістю вийти під заставу у розмірі 340 тис. 500 грн. В апеляції більш як у 10 разів збільшили суму застави. Вона становила 3 млн 178 тис грн.

Зараз ви читаєте новину «Водія, який під метадоном збив дітей, випустили з в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути