пʼятниця, 12 листопада 2021 19:25

Два водії, наркотики та діти "в сорочках": нові подробиці про ДТП на переході в Харкові

Два водії, наркотики та діти "в сорочках": нові подробиці про ДТП на переході в Харкові
У Харкові на пішохідному переході водій Toyota збив 13-річних хлопця і дівчину. Обоє в лікарні. Водій був під наркотиками, за результатами аналізу. Фото: hk.npu.gov.ua

13-річні Дарина та Олександр, яких збив у Харкові на переході водій позашляховика під наркотиками, перебувають у відділенні політравми міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова.

Стан дітей стабільний, повідомила Gazeta.ua заступниця міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

"У дівчинки струс головного мозку, забійна рана потилиці. У хлопчика струс, забій грудної клітини та м'яких тканин. Вони народилися в сорочках, тому що коли я побачила відеозапис з аварією, а потім дізналася їхні діагнози, то подумала, що це інші якісь діти. Їм дуже пощастило", – каже Горбунова-Рубан.

Діти навчаються в паралельних класах і якраз поверталися додому з уроків. Ішли кожен у своєму напрямку. Але опинилися під колесами одного авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій позашляховика, який зніс дітей на переході, був під метадоном

Одразу після аварії з'явилася інформацію, що за кермом позашляховика був Іван Раїна, син голови Краснокутської райдержадміністрації. Пізніше з'ясувалося, що його в салоні не було. Автомобілем керував друг і водій Івана Раїни 34-річний Дмитро Лисенко.

Автомобіль Toyota Land Cruiser з номерами АХ0412НХ, на якому збили дітей, належить ТОВ "Агрофірма Колонтаєв". Засновниця Ольга Раїна – дружина голови РДА.

Сам Івана Раїна на цей час немає водійських прав – їх у нього відібрали після кількох протоколів за водіння напідпитку. Автомобіль після ДТП нібито забрали на штрафмайданчик.

Про Лисенка розповіли, що він має вищу освіту, він не одружений, офіційно не працює і є учасником бойових дій.

У червні 2020-го обікрав сусіда по комунальній квартирі. Поки той був у душі – зайшов у його квартиру і вкрав фотоапарат. І здав його в ломбард. За крадіжку Лисенка оголосили в розшук. І засудили на три роки в'язниці, призначивши один рік випробувального терміну. Пом'якшуючого обставиною була саме участь в бойових діях.

34-річному водієві повідомили про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього в стані сп'яніння, повідомили 12 листопада в Офісі генерального прокурора. Найближчим часом суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Аварія в Харкові сталася 11 листопада на перехресті просп. Науки й вул. Тобольської. Постраждали 13-річні хлопчик і дівчинка, вони в лікарні.

Порушника раніше притягували до відповідальності за незаконне виробництво або зберігання наркотичних засобів. Але чомусь рік тому справу закрили й вона не дійшла до суду.

24 жовтня Лисенко теж влаштував ДТП. Тоді були пошкоджены автомобылі. Розгляд цієї справи в суді призначений на 17 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Два водії, наркотики та діти "в сорочках": нові подробиці про ДТП на переході в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути