пʼятниця, 03 червня 2011 09:56

Вода зі смаком фекалій отруїла кілька десятків людей у Макіївці

Вода зі смаком фекалій отруїла кілька десятків людей у Макіївці

У Макіївці в селищі імені Леніна десятки людей отруїлися після потрапляння у водогін каналізаційних стоків. Одночасно прорвалися дві труби, зі стічною та питною водою.

"Десятки людей отруїлися, двох довелося шпиталізувати в міську лікарню з діагнозом гострий гастроентероколіт, запалення всього шлунково-кишкового тракту", - зазначається в повідомленні. Кількасот людей лікуються удома.

Каламутна темна рідина з неприємним запахом потекла з кранів кілька днів тому. Водночас у багатьох з'явилися симптоми отруєння, пише Newsru, посилаючись на "5 канал".

Потрапляння стоків у питну воду міський водоканал підтверджує. Причина - прорив на каналізаційному колекторі, аварію помітили, лише коли почали хворіти люди.

Комунальники кажуть, що ліквідація наслідків затягнеться, слід міняти всі труби. Санепідеміологи не відкидають, що через забруднену фекаліями питну воду люди могли захворіти на холеру, черевний тиф та гепатит. Запровадили низку екстрених заходів, водогін повністю перекрили", - йдеться в повідомленні.

Мешканці селища імені Леніна мають намір подати на комунальників до суду за те, що ті своєчасно не повідомили людям про аварію на водогоні.

Тим часом у Маріуполі на Донеччині триває спалах захворювання на холеру. Напередодні у місті підтвердили п'ятий випадок захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Вода зі смаком фекалій отруїла кілька десятків людей у Макіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути