понеділок, 10 жовтня 2011 12:51

Вода у черкаській річці побіліла через викиди з цукрового заводу

Вода у черкаській річці побіліла через викиди з цукрового заводу

Тальнівський цукрозавод в Черкаській області продовжує зливати брудні стічні води в річку Тальянку. Вода в річці стала білого кольору.

Місцевий житель 54-річний Віктор Красніцький сказав, що викиди повторюються періодично: "Як тільки вихідні – так і новий викид. Річка смердить, каміння покрилося 5-сантиметровим нальотом, а хазяям заводу як із гуся вода".

Місцева санітарна станція кілька місяців не може потрапити на територію цукроварні.

"Взагалі-то без дозволу санітарної станції завод не має права розпочинати роботу, – заявив головлікар санітарно-епідеміологічної станції 63-річний Віктор Зозуля. – На вході до підприємства стоять озброєні хлопці й мене не пускають. Кілька днів тому приїздила знімальна група телеканалу "Інтер" і їх теж не пустили. Працівники цеху готової продукції не пройшли обов'язкове бактеріологічне обстеження в лабораторії санстанції. Я звернувся в прокуратуру, аби там ужили заходів. Однак поки що нічого не зроблено".

У прокуратурі відкидають закиди в бездіяльності.

"Ми послали запит у Черкаську екологічну інспекцію. Чекаємо спеціаліста, щоб він провів дослідження", - розповіли там.

Завод належить компанії "Панда", яку очолює депутат облради, четвертий номер у списку Партії регіонів Геннадій Бобов. Городяни впевнені, що цукрозавод і надалі труїтиме річку.

"Ніхто Бобову й слова поперек не вставить. Зараз же їхня влада. Куди не кинься – на місцях усюди регіонали. А вони скажуть, що все в порядку й жити в Тальному можна", – впевнений місцевий мешканець Віктор Красніцький.

Директор заводу Микола Шкребтій всі звинувачення відкидає: "З градирні в нас тече чиста й холодна вода, температура якої не перевищує 5 градусів. Це бачать усі, хто йде повз неї. Що ми порушили? Нічого. Усі наші працівники пройшли обстеження в місцевій лікарні. Стосовно цеху готової продукції це вже не ваша справа".

Днями районна газета "Колос" надрукувала статтю Геннадія Бобова. Депутат-регіонал стверджував, що обласна рада "дасть по руках усім, хто забруднює води й землю".

"Половина води забруднена нітратами й іншими хімікатами. Її не можна вживати. Якщо так піде й далі, то Черкащина взагалі залишиться без якісної питної води", – стверджує Геннадій Бобов.

Зараз ви читаєте новину «Вода у черкаській річці побіліла через викиди з цукрового заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути