вівторок, 15 травня 2012 09:22

Власника маршрутки, яку розчавив потяг під Марганцем, спіймали за кордоном

Власника маршрутки, яку розчавив потяг під Марганцем, спіймали за кордоном
Водій маршрутки Микола Гречко 5 років возив депутата. Фото: tsn.ua

Приватний підприємець майже півтора року перебував у міжнародному розшуку за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.271 "Порушення вимог законодавства про охорону праці" Кримінального кодексу України. Перебуваючи в бігах, він постійно змінював не лише міста перебування, а й держави.

Близько півтора року чоловік переховувався, перебуваючи не легально на території Росії, а нещодавно переїхав у Брест, де орендував квартиру. 10 травня поточного року, завдяки спільним діям правоохоронців УМВС України на Придніпровській залізниці і УВС на транспорті МВС Республіки Білорусь цей 35-річний житель Дніпропетровської області був затриманий, пише Україна кримінальна.

В даний час він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання на території Білорусі. Вирішується питання про його екстрадицію. Слідству належить дати правову оцінку діянню підозрюваного і визначити ступінь його провини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причиною ДТП в Марганці могло стати тоноване скло

Як повідомляє Сегодня, мати 34-річного Іллі Івасенка, власника автобуса, Любов розповіла, що відразу після трагедії на переїзді її син подався в біга закордон.

"Так вчинити йому порадив приятель, який працює в правоохоронних органах. Він сказав, що із сина обов'язково зроблять винуватого", - каже Любов Івасенко і додає, що вона не вважає сина винним в аварії.

"Водій Микола Гречко, який був за кермом злощасного маршруту № 1, був кращим з працюючих на мого сина 12-ти водіїв. У нього за плечима - 36 років водійського стажу, п'ять з яких він возив народного депутата. І син мені говорив, що якби повернути час, він все одно взяв би цю людину на роботу", - розповіла Любов Івасенко.

Нагадаємо, це сталася 12 жовтня 2010 року в Нікопольському районі Дніпропетровської області. Тоді, в результаті зіткнення локомотива сполученням "Кривий Ріг-Запоріжжя" і пасажирського автобуса загинули 45 людей, ще вісім отримали поранення. Водій "Еталону", в якому знаходилися 52 пасажири, виїхавши на залізничний переїзд, на заборонний сигнал семафора теж загинув на місці. В ході слідства було доведено, що власник автобуса порушив правила охорони праці, допустивши водія до роботи за усним договором, без проходження медичного обстеження. Відразу ж, після трагедії злякавшись відповідальності - той зник.

Зараз ви читаєте новину «Власника маршрутки, яку розчавив потяг під Марганцем, спіймали за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути