Ексклюзиви
пʼятниця, 19 листопада 2010 11:20

Винним у трагедії під Марганцем визнали водія автобуса

Винним у трагедії під Марганцем визнали водія автобуса

Державна комісія, що розслідувала причини аварії на залізничному переїзді під Марганцем Дніпропетровської області, встановила, що основна провина лежить на водієві, який порушив правила дорожнього руху.

Як заявив голова Державної адміністрації автомобільного транспорту України Сергій Доброход, основним винуватцем трагедії є водій автобуса.

Однак, за словами Доброхода, в акті держкомісії також розкриті і всі супутні причини трагедії, зокрема, той факт, що у водія була підроблена медична довідка, і ще в 2004 році йому було наказано носити лінзи чи окуляри. Крім того, в автобуса були тоновані вікна.

Доброход також розповів, що Головавтотрансінспекція спільно з залізницею і місцевою владою проводять обстеження залізничних переїздів, не обладнаних шлагбаумами (таких в Україні близько двох тисяч).

"Ми розуміємо, що за один день закрити такі переїзди - проблематично. У тому ж Марганці є інша дорога, нехай вона у поганому стані, але проходить під залізничними коліями. Тому зараз з'ясовується, де можна знайти інші об'їзди, як перенести маршрути, де встановити шлагбауми, обмежити рух, посилити охорону", - зазначив він.

Нагадаємо, 12 жовтня під містом Марганець Дніпропетровської області сталося зіткнення на залізничному переїзді автобуса з локомотивом, у результаті чого загинули 45 осіб. За кількістю жертв ДТП стала наймасштабнішою за роки незалежності України.

Прокуратура Дніпропетровської області порушила за фактом ДТП кримінальну справу за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту, якщо вони спричинили загибель людей) Кримінального кодексу України.

Сomments.ua

Зараз ви читаєте новину «Винним у трагедії під Марганцем визнали водія автобуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути