Ексклюзиви
пʼятниця, 14 квітня 2023 09:55

Витік секретних документів США: Пентагон попередив американських військових

Витік секретних документів США: Пентагон попередив американських військових
Пентагон підготував пам'ятку для американських військових через витік документів. Фото: ukrinform.ua

Пентагон на тлі скандалу з витоком розвіданих попередив американських військових про неприпустимість доступу до секретних документів із несекретних веб-сайтів.

Заступниця міністра оборони США Кетлін Хікс поширила пам'ятку, у якій нагадала про правила та процедури роботи із секретними документами, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Пентагону розпорядився щодо захисту секретів США

Американських військових попередили, щоб вони не обговорювали секретні дані "з особами, які не уповноважені на отримання такої інформації".

У пам'ятці також міститься попередження про те, що військовим не слід завантажувати документи з позначкою "таємно" з несекретних веб-сайтів. Оскільки вони можуть бути пов'язані з іноземними противниками або містити шкідливий код, який може нести кіберзагрозу для інформаційних систем Пентагону.

У "зливі" секретних документів Пентагону підозрюють 21-річного службовця Військово повітряних сил Національної гвардії США Джека Тейшейра. Він живе у штаті Массачусетс, передає New York Times. Напередодні його заарештували.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Зараз ви читаєте новину «Витік секретних документів США: Пентагон попередив американських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути