понеділок, 08 травня 2017 18:10

"Вітаємо! Ти з нами": школярку знайшли повішеною в саду

"Вітаємо! Ти з нами": школярку знайшли повішеною в саду
15-річна Настя Бондар повісилася на яблуні в саду ФОТО: соцмережі

На Волині 15-річна школярка повісилася на яблуні в садку. Мертву дівчину знайшов сусід. У поліції кажуть, що скоїла самогубство через матір. Односельці впевнені, причина смерті - "Синій кит".

Про це повідомляє "Комсомольська правда".

"Анастасія Бондар переїхала до села три роки тому. До цього разом із матір'ю жила на Вінничині. Тоді мати їздила на заробітки в Москву, аби поставити доньку на ноги. Там жінка познайомилася із чоловіком. До України повернулися вдвох. Перебралися до його рідного села на Волині. Почали жити. За словами сусідів, Настя була розумною та активною дівчиною. Грала у місцевих спектаклях. Їздила на конкурси. Була дуже креативним підлітком. Школярці пророкували майбутнє артистки. А батькам радили віддати дівчину до театральної студії. Сама Настя мріяла стати письменницею. Однак усі мрії перекреслила смертельна гра. У цьому впевнені односельці. Її повішеною знайшов сусід. О 4-ій ранку чоловік виводив коня у поле. Проходив повз садка. Біля дерева помітив силует. Коли підійшов ближче, побачив 9-класницю. Вона висіла на яблуні. А пальці ніг майже торкалися землі", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр повісився після смерті батьків

Мама тоді кинулася шукати доньку. Насті ніде не було. Жінка на 9 місяці вагітності оббігала скрізь. Обдзвонила Настіних подружок. Згодом її повідомили, що доньку знайшли повішеною неподалік цвинтаря. Туди жінка так і не дійшла. Напередодні трагедії, увечері, Настя відпросилася до подруги. Однак додому не повернулася. Батьки подумали, що вирішила там заночувати. Тому шукати її не стали. Встановлено, що смерть настала близько 2-3 ночі.

Місцеві впевнені, всьому вина "Синього кита". Сторінка у соцмережі рясніла песимістичними постами. Типу: "Людину починають цінувати лише тоді, коли її більше немає", "Хочу зникнути". Останній запис – "Шкода загиблого юнака, за яким дівчина тужила". Про те, що Настя грала в "китів", говорять і в школі. Руки дівчини були в порізах. Знайшли й передсмертну записку. У ній дівчина просила вибачення і пояснила, що так буде краще для всіх. Школярка написала, що всіх любить. Однак було важко без підтримки. А цього ніхто не помічав. Це їй не давало спокою. Проблеми з матір'ю, кажуть, почалися кілька років тому. Тоді в жінки почалося нове життя із співмешканцем. Окрім того, друзі говорять, на дівчину вплинула смерть її бабусі, яка померла два роки тому. Нібито пенсіонерка повісилася на очах в онуки.

Поліція спростовує версію селян. У них версія одна - повісилася, бо мала проблеми у родині. Зі слів правоохоронців, у групах смерті не стояла.

- Так, вона подавала заявку, але її не прийняли. Після цього з нею одразу зв'язалася кіберполіція. У листуванні вона запевнила, що не є учасником гри. Поліцейські стверджують, порізи на руках говорять про те, що так хотіла привернути увагу дорослих. Особистий щоденник Насті вилучили. В записах описані проблеми з мамою.

У селі кажуть, після смерті дівчини продовжували приходити повідомлення: "Вітаю! Ти з нами!". Цей факт у поліції також спростовують – мобільний був вимкнений. Гра "Синій кит" не передбачає тихої смерті. Самогубство має транслюватися на відео в режимі онлайн.

Смерть Насті викликала переполох серед батьків. У школі провели збори. Приїздила служба у справах дітей, пояснили небезпеку таких ігор, як "Синій кит", "Тихий дім", "Море китів". Однолітки сумують за подругою. Школярку поховали на місцевому кладовищі. Із Луцька приїжджав священик. Місцевий же навідріз відмовився відспівувати самогубця. Матір поки не спілкується з сусідами. Просить залишити її в спокої. У зв'язку із пізнім терміном вагітності слідчі відклали роботу.

У селі Нове Життя Малинського району Житомирщини повісився 15-річний школяр. Хлопця знайшли у зашморгу на дереві за хатою. Висів 3 метри над землею, на власному подвір'ї. На тілі школяра ознак насильницької смерті не виявили. За висновком судмедексперта, загинув внаслідок удушення. Слідчі розглядають кілька версій самогубства. Однією з них є конфлікт із батьками. Триває перевірка.

Зараз ви читаєте новину «"Вітаємо! Ти з нами": школярку знайшли повішеною в саду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути