вівторок, 09 квітня 2013 16:40

Вінниччину підтопило: у людей в хатах води по щиколотку

9 квітня у місті Козятин Вінницької області почала працювати комісія у зв'язку з підтопленням декількох будинковолодінь.

Як повідомила прес-служба ДСНС у Вінницькій області, загалом у Козятині підтопило 39 домогосподарств. Особливо постраждали мешканці 8 садиб, до яких вода попала навіть у будинок.

За словами місцевого Олександра Мельника, городи у них підтоплює щорічно.

"Але цього року дуже багато снігу випало, то взагалі біда. Тільки-но морозити перестало, у льосі з'явилась вода. Картоплю винесли, а закрутку не встигли, 50 банок притопило. На вулиці без чобіт не пройдеш. Щоб не набрати води, взуваємо рибальські або спецодязі. Носимо з собою в пакеті на роботу та з роботи", - розповів чоловік.

Через повінь в хатах повно води, люди вимушені якось рятуватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі Інтернет топ-тема – повінь, що загрожує Києву

"В хаті по дошках ходжу, бо стоїть вода сантиметрів на 10. Вся підлога повидувалась від вологи. Влітку треба переробляти. В сусідів вхідні двері на вулицю виходять, то як машина проїде, така хвиля йде, що повна веранда води набирається. А ще далі в молодої пари маленька дитина. То спеціально мотопомпу купили. Чую, що цілими днями мотор працює, відкачує воду", - додала Ліліана Косубуцька.

Другий тиждень рятувальники відкачують воду. Але її рівень не падає.

"Якогось року навіть у червні затопило, бо дуже дощі йшли. Цілий місяць вода стояла. У нас Козятин на болотах побудований, то постійно проблеми з вологою. А ми якраз в низині знаходимось. То тільки більше дощів чи снігу - нас заливає", - зазначив Олександр Петрович.

У Мельника на городі затопило 11 фруктових дерев, 2 молодих груші вдалося пересадити на більш суху ділянку. Самотужки чоловік викопав яму, щоб туди стікала вода. Але її замулило.

"Потрібно дренажі нові ставити. Бо старі не прочистять, їх вже нові власники будинків засипали будівельним сміттям. А в мерії кажуть, що це дуже дорого. Сподіваємось, що комісія хоч якесь прийнятне рішення знайде. Сьогодні працює пожежна машина, розгортають рукава. Мають знову відкачувати воду", - сказала Тетяна Перцула.

Зараз ви читаєте новину «Вінниччину підтопило: у людей в хатах води по щиколотку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути