четвер, 24 травня 2018 19:40

"Він помер у мене на руках" - бізнесмена розстріляли разом із охоронцем

"Він помер у мене на руках" -  бізнесмена розстріляли разом із охоронцем
49-річного Ігоря Пащенка застрелили біля будинку. Фото - Depo.Запоріжжя

"Я вдома почула постріли. Спустившись вниз, побачила свого чоловіка. Він лежав у калюжі крові. У нього були два вогнепальних поранення в голову. Він помер у мене на руках. Поруч був охоронець з пораненнями в груди", - каже Ірина Пащенко із Херсона.

Місяць тому, 24 квітня, поблизу будинку вбили її чоловіка, підприємця Ігоря Пащенка. Кілер росзтріляв його разом із охоронцем близько 19:40, коли поверталися із прогулянки.

Поліція Херсона оприлюднила головну версію вбивства - бізнес-конфлікт, але не уточнює з ким саме. Замовників та виконавців убивства встановлюють правоохоронці. Проте подробиць слідства поки що не розголошують. Про це кореспондентові Gazeta.ua сказали у відділі комунікації поліції області.

Вбитого бізнесмена за тиждень до смерті попереджали про підготовку замаху на його життя. У причетності до вбивства його дружина звинувачує екс-мера Херсона Володимира Сальдо. Сам колишній глава міста категорично заперечує звинувачення і каже, що сам зацікавлений в тому, щоб вбивцю бізнесмена знайшли - за допомогу в затриманні злочинця навіть призначив нагороду в 50 тис. грн. Стверджує, що сам отримує погрози від домініканської мафії, тому дуже зацікавлений в розслідуванні. Про це йшлося в ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство бізнесмена в Херсоні: повідомили подробиці про свідка

"2016 року, 8 серпня, ми купили підприємство і через два тижні почалися претензії повернути підприємство без повернення грошових коштів, які ми заплатили. Після цього ми постійно перебували з моїм чоловіком в судах, в судових розглядах. І в погрозах, які були і від бандитів, і від сторонніх людей, які пов'язані з Володимиром Сальдо. Півтора року чоловік ходив з охороною. Але того вечора він просто вирішив прогулятися з парку. Була гарна погода. Його вбили", - каже Ірина.

Слідчі змогли опитати охоронця убитого Ігоря Пащенко.

"Його допитали, він дав свідчення. Стріляли зі спини. Чоловік втік, він не встиг його побачити. Відразу вирубали охоронця. Ігор намагався теж бігти. Буквально чотири метри. Був спочатку перший постріл в голову, потім контрольний в скроню", - додала Ірина.

24 квітня о 19:40 на вул. Перекопській, 153, у Херсоні кілер розстріляв підприємця 49-річного Ігоря Пащенка та його охоронця. Куля влучила бізнесменові в голову – він загинув. Пораненого охоронця забрали до лікарні. Поліцейські знайшли 5 гільз, у місті оголосили план "Сирена". Чоловік став відомий у місті 2016-го після скандалу з колишнім мером 61-річним Володимиром Сальдо. Тоді на замовлення останнього в Домініканській Республіці викрали брата Ігоря Пащенка – 36-річного Дениса. У Ігоря Пащенка лишилися дружина та двоє дітей-близнюків.

Зараз ви читаєте новину «"Він помер у мене на руках" - бізнесмена розстріляли разом із охоронцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути