пʼятниця, 25 червня 2021 14:14

Вимагали "відступні", у разі несплати – катували: затримали банду "перевертнів у погонах"
3

На Харківщині викрили банду, до якої входили чинні й колишні посадовці Національної поліції. Вони вимагали гроші в покупців наркотиків і психотропів за звільнення від притягнення до кримінальної відповідальності. У разі відмови сплачувати хабарі - катували й погрожували фізичною розправою.

На Харківщині викрили банду, до  складу якої входили діючі та колишні посадовці Нацполіції
Фото: ssu.gov.ua
На Харківщині викрили банду, до  складу якої входили діючі та колишні посадовці Нацполіції
На Харківщині викрили банду, до  складу якої входили діючі та колишні посадовці Нацполіції

Дев'ятьом поліцейським уже повідомили про підозру, інформує пресцентр СБУ.

"Середній розмір "відступних" становив від 200 до 500 доларів з одного наркозалежного. Задокументовано понад пів сотні фактів одержання злочинцями неправомірної вигоди. Для реалізації схеми поліцейські отримували від наркодилерів і через телеграм-канали інформацію щодо наркозалежних, які намагаються придбати заборонені речовини. Потім учасники угруповання без дотримання процесуальних норм затримували "клієнтів" під час вилучення "товару" з "закладок". Після цього так звані правоохоронці вимагали гроші від псевдозатриманих за звільнення їх від притягнення до кримінальної відповідальності", - розповіли в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торгували наркотиками й фабрикували справи: викрили банду поліцейських

Під час обшуків удома, в авто й у службових приміщеннях поліції у фігурантів вилучили гроші, імовірно, одержані в злочинний спосіб, і наркотичні засоби. Усе передали на експертизу.

Опрацьовується питання щодо обрання злочинцям запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Працівники УСБУ Запорізької області затримали організовану злочинну групу "перевертнів у погонах". До банди входили працівник одного з відділів поліції Запоріжжя, три працівники роти поліції особливого призначення ГУ Нацполіціі в Запорізькій області та двоє цивільних, один із яких - колишній працівник спецпідрозділу "Беркут". Вони скоювали розбійні напади на квартири жителів Запоріжжя задля розкрадання чужого майна. Від протиправних дій потерпілі зазнали збитків на суму понад 300 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Вимагали "відступні", у разі несплати – катували: затримали банду "перевертнів у погонах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути