Ексклюзиви
понеділок, 15 травня 2023 21:15

Викрили тіктокера, який "зливав" у мережу переміщення Сил оборони на Черкащині

Викрили тіктокера, який "зливав" у мережу переміщення Сил оборони на Черкащині
СБУ викрила блогера, який опублікував у ТікТок відео переміщення українських військ. Фото: ssu.gov.ua

На Черкащині кіберфахівці Служби безпеки України викрили блогера, який зняв та розмістив у ТікТок відео руху колони української військової техніки з боєприпасами.

Файли він розміщував у соцмережі з прив'язкою до геолокації. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За лічені хвилини це відео підхопили російські пропагандистські пабліки. У тому числі прокремлівські телеграм-канали із загальною аудиторією понад 100 тис. підписників.

"Крім того, на персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад пів мільйона користувачів. Співробітники СБУ встановили місце перебування блогера і припинили його незаконну діяльність. Свої злочинні дії він пояснював бажанням "наростити аудиторію", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали пару зрадників, які шукали для РФ дані про контрнаступ

У фігуранта правоохоронці провели обшук. Знайшли мобільний телефон, який він використовував для фіксації переміщення українських військ і публікації відзнятого відео.

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань. Обвинувальний акт уже направлено до суду. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

"Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали із зазначенням місць дислокації та переміщення Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів. Публікація таких фото- і відеоматеріалів у мережі розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, що карається відповідно до закону", ‒ зазначають в СБУ.

На 15 років посадили зрадника, який шпигував за позиціями реактивної артилерії у Харківській області. Він передавав інформацію про позиції реактивних систем залпового вогню "Град".

Служба безпеки України затримала ще двох ворожих інформаторів, які наводили російські ракети на локації Сил оборони у Краматорську Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Викрили тіктокера, який "зливав" у мережу переміщення Сил оборони на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути