неділя, 28 квітня 2024 06:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ можуть досягти суттєвих тактичних переваг на фронті - ISW

Війська РФ можуть досягти суттєвих тактичних переваг на фронті - ISW
На фронті в Україні тривають позиційні бойові дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти найближчими тижнями можуть досягти суттєвих тактичних переваг на фронті. Війська РФ прагнуть скористатися цим шансом, доки Україна очікує на прибуття нового озброєння від США.

Однак навряд чи Росія зможе повністю розгромити оборону Збройних сил України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що в грудні 2023 року президент Володимир Зеленський заявив спікеру Палати представників США Майку Джонсону, що без додаткової допомоги США у сфері безпеки, Сили оборони зможуть "протриматися" до березня або квітня 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський повідомив про загострення ситуації на фронті

Прибуття найближчими тижнями американської допомоги на фронт, дозволить українським військам вирішити поточні проблеми з матеріально-технічним забезпеченням і призупинити російські наступальні операції. Тим часом армія РФ активізує зусилля з дестабілізації оборони ЗСУ та спробує закріпитися до прибуття в Україну допомоги від США.

Два офіцери української розвідки повідомили виданню Financial Times, що російські війська мають на меті використати поточні наступальні операції та ракетні удари по Україні для підготовки поля бою для очікуваної широкомасштабної російської наступальної операції наприкінці травня або в червні.

Окрім того, один із західних чиновників розповів виданню, що російські війська можуть здійснити подальші "тактичні прориви" впродовж наступних тижнів, але не захоплять Україну повністю.

"Російські війська здатні досягти значних тактичних успіхів у районі Авдіївки та оперативно важливої мети - захоплення міста Часів Яр. Однак жодне з цих зусиль навряд чи переросте в оперативно важливе проникнення у найближчій перспективі, вже не кажучи про те, щоб призвести до краху оборонної лінії ЗСУ в Донецькій області", - наголошують аналітики ISW.

Росіяни закріпилися в частині селища Очеретине на Донеччині, повідомив речник угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин. Водночас аналітики DeepState повідомляють про захоплення села Бердичі Очеретинської громади.

За словами Волошина, в районі Очеретиного росіяни задіяли чотири бригади своїх збройних сил.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ можуть досягти суттєвих тактичних переваг на фронті - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути