субота, 27 квітня 2024 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти захопили населений пункт Бердичі на Донеччині - DeepState

Росіяни закріпилися в частині селища Очеретине на Донеччині.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин. Водночас аналітики DeepState повідомляють про захоплення села Бердичі Очеретинської громади.

"Ворогу вдалося прорватися й закріпитися в певній частині цього населеного пункту (Очеретиного - Gazeta.ua). Наразі частина, в якій знаходиться противник, перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються всі заходи, щоб вибити ворога звідти, тривають важкі бої. Ситуація контролюється підрозділами Сил оборони", - зазначив Волошин.

За словами Волошина, в районі Очеретиного росіяни задіяли чотири бригади своїх збройних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський повідомив про загострення ситуації на фронті

"З нашого боку вживаються всі заходи для стабілізації обстановки на Авдіївському напрямку та повернення контролю над Очеретиним. З цією метою введено додаткові сили та засоби з резерву", - сказав речник.

Разом з тим, аналітичний проєкт DeepState повідомив про захоплення окупантами села Бердичі південніше Очеретиного.

Автор: DeepState
  Аналітики DeepState повідомляють про захоплення села Бердичі Очеретинської громади
Аналітики DeepState повідомляють про захоплення села Бердичі Очеретинської громади

"Кацапи захопили Бердичі, вивісивши на західних околицях села свою ганчірку. Бої на захід від Бердичів тривають. Сили оборони ведуть ар'єргардні бої. Утримувати лінію зіткнення в нинішньому вигляді неможливо, тому відхід з північних околиць села є вимушеною мірою. Але найголовніше - це збереження особового складу", - повідомили аналітики.

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 71 бойове зіткнення.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59, повідомив ввечері 27 квітня Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог завдав 31 ракетний та 46 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти захопили населений пункт Бердичі на Донеччині - DeepState». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути