Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2011 10:05

Спецтема: Війна у Лівії

Війська НАТО більше не будуть бомбити Лівію

Війська НАТО більше не будуть бомбити Лівію

Рада Безпеки ООН у четвер, 27 жовтня, одноголосно проголосувала за припинення військової операції НАТО в Лівії, повідомляє Agence France-Presse. Усі 15 членів ради також проголосували за зняття режиму безполітної зони у повітряному просторі над Лівією.

Всі дії Північноатлантичного альянсу по захисту мирного населення Лівії будуть припинені 31 жовтня в 23:59 за місцевим часом. У п'ятницю, 28 жовтня, представники НАТО проведуть у Брюсселі зустріч, на якій, як очікується, буде офіційно оголошено про припинення війни.

Представники західного військового блоку вже заявили, що вивчають інші способи підтримати Національну перехідну раду (НПР). Орган влади лівійської опозиції, що повалила режим Муаммара Каддафі, наполягав на продовженні мандата на операцію.

Прийнята резолюція також пом'якшує режим міжнародного ембарго на поставки в Лівію зброї. Це дозволить НПР придбати озброєння для лівійської армії.

Нарешті, Радбез ухвалила рішення розморозити активи лівійських нафтових компаній, банків та інших державних підприємств, що зберігаються за кордоном. Лівійським літакам знову дозволено виконувати міжнародні рейси.

Міжнародне співтовариство зробило перераховані заходи незабаром після того, як в Лівії почалися заворушення з вимогою відставки Каддафі, якішвидко переросли у громадянську війну. Військово-повітряні сили Франції, Великобританії і США почали бомбардування підконтрольних Каддафі територій 19 березня 2011 року. Незабаром керівництво операцією перейшло до НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Війська НАТО більше не будуть бомбити Лівію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути