Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 18:39

"Відкрили і почули трупний запах" - як розкопували речі загиблих під Іловайськом

"Відкрили і почули трупний запах" - як розкопували речі загиблих під Іловайськом
На розкопках знайшли форми із шевронами "Правого сектору", поліцейських, батальйону "Миротворець", декілька десятків берців. Фото: Микола Колесник

Поблизу селища Таромське Дніпропетровської області знайшли 36 мішків із закривавленими речами загиблих під Іловайськом у серпні 2014 року. Розкопки тривали вчора із 10:00 до 18:00.

"Одяг на сільське господарство завіз у 2014 році тодішній начальник Таромського відділку міліції - підсушити трохи, щоб згодом опрацювати як речові докази. Але забув забрати, відморозився, на дзвінки власників господарства не реагував. Частину речей розтягли собаки, каски і вцілілий одяг - покрали бомжі. Місцеві фермери не знали, що робити. Щоб якось зберегти, одяг присипали землею. Лежав там із вересня 2014 року. Нещодавно мені зателефонував власник фермерського господарства і попросив забрати та поховати ці речі правильно", - розповідає Микола Колесник, депутат Криворізької міської ради.

На місці працювала команда "Евакуація 200", поліція та слідчі.

"Під час розкопок трусилися руки. Коли відкрили, то відразу почули трупний запах. Досі відчуваю його, не можу ні їсти, ні пити. Були там близько 8 годин, фіксували все на фото та відео. Знайшли форми із шевронами "Правого сектору", поліцейських, батальйону "Миротворець", кілька десятків берців. У кишенях одягу були дитячі малюнки, хрестики, знайшли радіостанцію, каски із шматками черепа. Серед речей були рештки тіл. Все описали, покази надали. Зараз у кримінальній справі, яку відкрили, проходжу як свідок. Це була халатність тодішнього начальника відділку міліції та його підлеглих. Впевнений, що винних покарають. Зараз варто переконатися, чи немає ще десь таких поховань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали вандалів, які викрадали з кладовища останки розстріляних євреїв

На Донбасі загинув боєць 93-ї окремої механізованої бригади Сергій Гундер із позивним "Татарин".

"На війну Сергій рушив з Івано-Франківщини. Будучи інвалідом ІІ групи, підписав контракт і пішов служити. Думаю, він заслуговує, щоб його поховати гідно", - написав Руслан Дорожівський, активіст організації Об'єднання воїнів та волонтерів "Галицькі леви".

Зазначається, що вояк загинув від кульового поранення.

Зараз ви читаєте новину «"Відкрили і почули трупний запах" - як розкопували речі загиблих під Іловайськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути