Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 14:58

Вибухи на арсеналі: останні новини та відео, що відбувається навколо

Вибухи на арсеналі: останні новини та відео, що відбувається навколо
Склади поблизу Ічні підірвали у 4 місцях арсеналу. Фото - РБК

Склади поблизу Ічні підірвали у 4 місцях арсеналу. Про це на брифінгу в Києві сказав заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України Родіон Тимошенко.

"Пожежею було охоплено 5 сховищ. У результаті проведених заходів інтенсивність вибухів значно зменшилась, що дозволило проведення розвідки осередків пожежі за допомогою танку. Для того, щоб уточнити завдання на подальші дії. На даний момент територія має велике задимлення, важко встановити, проводити візуальну розвідку, але можу сказати, що пожежею охоплено не більше 10% арсеналу. Перевіряється кілька версій події, зокрема версія про можливе вчинення диверсії. За даними оперативної групи Генерального штабу, яка провела опитування часових на постах, підтверджено факт вибухів, тобто підриву, у 4 місцях арсеналу, при чому ці вибухи були в різних місцях арсеналу, внаслідок чого виникла пожежа", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Довоєнні фотографії з російського складу" - нардепа піймали на фейкових фото

Також Родіон Тимошенко сказав, що протягом останнього часу з території арсеналу вивезли близько 50% боєприпасів великого калібру, що зберігались на відкритій місцевості.

На складах в селищі Дружба Ічнянського району Чернігівської області вибухає стратегічний запас боєприпасів, які не виробляються в Україні. Ідеться про дефіцитні снаряди для 122 мм гаубиць, снаряди для реактивних систем "Град".

Зараз ви читаєте новину «Вибухи на арсеналі: останні новини та відео, що відбувається навколо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути